dejlig Sommersalat
Skøn sommersalat med frisk frugt og bær, avocado, sprød knas og cremet feta på toppen. Hvad mere kan man ønske sig?
Hos os er den her salat indbegrebet af en SOMMERSALAT og den kommer på bordet i forskellige versioner sommeren igennem alt efter, hvad der lige er sæson for af frisk frugt og bær.
Salat med jordbær, kirsebær og vandmelon
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 håndfulde feldsalat eller hjertesalat
- 200 gram friske jordbær skåret i halve eller kvarte (Gem et par hele med stilk, som bruges som pynt på den færdige salat)
- 200 gram friske kirsebær – skåret i halve og uden sten (Gem et par hele med stilk, som bruges som pynt på den færdige salat)
- 200 gram vandmelon – skåret i mundrette stykker (Fjern gerne de fleste kerner)
- 1 stk avocado skåret i mundrette stykker
- ½ agurk skåret i skiver og herefter i kvarte
- Lidt feta eller Puckost brækket i mindre stykker henover salaten
Dressing:
- 1 stk økologisk citron (saften)
- 1 tsk flydende honning
- Et nip flagesalt og friskkværnet peber
Drys og topping:
- Evt Lidt topskud fra mynte (hvis du har sådan en i haven) (Kan udelades)
- 1 håndfuld ristede, saltede græskarkerner (Kom græskarkerner på en tør pande og rist dem ganske kort til de begynder at knitre. Drys med flagesalt og køl dem ned inden de bruges.)
Instruktioner
- Fordel salatbladene på et stort serveringsfad, fordel herefter de halverede jordbær, kirsebær, andmelon, agurkeskiver og avocadostykkerne rundt omkring.Læg evt et par hele jordbær og kirsebær på som pynt.Bræk lidt feta eller Puckost i små stykker som fordeles henover.Drys med de ristede og salte græskarkerner. Har du mynte i haven, smager det dejligt med lidt af de fine nye topskud på salaten.Rør dressingen sammen og hæld den over salaten lige før servering.Rigtig god fornøjelse!
Ja, jeg ved godt, at i dag kan man jo i princippet spise jordbær, brombær osv året rundt. Men for mig, er der nu intet som de danske jordbær og kirsebær og lige om lidt de friskplukkede hindbær og brombær. De smager af så meget mere end de, der er importeret eller drevet frem i drivhuse.
Og det gør mig ingenting, at der er frugter og grøntsager, der kun er at få helt friske på bestemte tider af året. Så nyder jeg dem bare endnu mere, end de, der altid er til rådighed. Og er der overskud, så ryger der lidt i fryseren til senere på året.
I dag blev salaten serveret som tilbehør til de her lækre bruschettas med bagte tomater og cremet burrata.
Et vidunderligt måltid, du også kan servere for dine gæster evt med et køligt glas rosé.
Salaten passer også rigtig godt som tilbehør til sommerens grill sammen med kartoffelsalat, tomatsalat og et lækkert flûte.
Er du på udkig efter flere salater, der passer til sommermenuen? Så se med her:
Broccolisalat med kartofler og sprødstegt seranoskinke
Sommersalat med friske bær og spicy carry-mango dressing
Kartoffelsalat – opskrift på med feta og friske krydderurter
Cæsar salat med kylling – nem og mættende opskrift
Agurkesalat – nem opskrift på hjemmelavet agurkesalat