Lækre hjemmelavede flutes
Flutes
Antal: stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge
- 2 ½ dl koldt vand
- 10 g gær
- Ca 250 g hvedemel (evt mere da mel er forskelligt)
- 50 g durummel (eller ekstra hvedemel)
- 1 tsk salt
- 1 tsk flydende honning
Instruktioner
- I røremaskinens skål blander du koldt vand, gær og honning.
- Rør hvedemel og durummel i og herefter salt. Forsæt til dejen er glat og har konsistens som meget tyk grød. Det er vigtigt at dejen er ret tyk, da den ellers vil flyde ud på bagepladen og give flade flutes.
- Dæk skålen med plastfilm eller en stor plasticpose og stil den til hævning i køleskab natten over eller minimum 10 timer.
- Tænd ovnen på max temperatur – min ovn kan fx gå op til 300 grader. Har du en bagesten eller bagestål, så brug det her. Det gir ekstra sprøde flutes.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug så lidt mel som muligt) og form to flutes med fugtige fingre. Læg dem over på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter imens ovnen varmer op. Har du ikke bagesten/bagestål bager du dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Stil dem til efterhævning i 30 minutter og stryg dem med fugtige fingre, så de ikke tørrer ud.
- Når ovnen har nået max temperatur, sættes flutes ind (brug en bagespade hvis du bruger bagesten/bagestål). Sænk temperaturen til 250 °C (over- og undervarme) og bag flutes i 15-20 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
- Lad flutes afkøle på en rist.
Tips til opskriften
Tips til opskriften:
Gårdsdagens flutes blir sprøde igen, når du stryger dem med koldt vand og varmer dem op i en rygende varm ovn
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!