Flutes

Lækre hjemmelavede flutes

Flutes

Vær den første til at vurdere!
Antal: 2 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Tilb. tid 30 minutter
Koldhævning 12 timer
Samlet tid 12 timer 30 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 2 ½ dl koldt vand
  • 10 g gær
  • Ca 250 g hvedemel (evt mere da mel er forskelligt)
  • 50 g durummel (eller ekstra hvedemel)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk flydende honning

Instruktioner

  • I røremaskinens skål blander du koldt vand, gær og honning.
  • Rør hvedemel og durummel i og herefter salt. Forsæt til dejen er glat og har konsistens som meget tyk grød. Det er vigtigt at dejen er ret tyk, da den ellers vil flyde ud på bagepladen og give flade flutes.
  • Dæk skålen med plastfilm eller en stor plasticpose og stil den til hævning i køleskab natten over eller minimum 10 timer.
  • Tænd ovnen på max temperatur – min ovn kan fx gå op til 300 grader. Har du en bagesten eller bagestål, så brug det her. Det gir ekstra sprøde flutes.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug så lidt mel som muligt) og form to flutes med fugtige fingre. Læg dem over på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter imens ovnen varmer op. Har du ikke bagesten/bagestål bager du dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Stil dem til efterhævning i 30 minutter og stryg dem med fugtige fingre, så de ikke tørrer ud.
  • Når ovnen har nået max temperatur, sættes flutes ind (brug en bagespade hvis du bruger bagesten/bagestål). Sænk temperaturen til 250 °C (over- og undervarme) og bag flutes i 15-20 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad flutes afkøle på en rist.

Tips til opskriften

Tips til opskriften:
Gårdsdagens flutes blir sprøde igen, når du stryger dem med koldt vand og varmer dem op i en rygende varm ovn
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments