Tips til opskriften:Gårdsdagens flutes blir sprøde igen, når du stryger dem med koldt vand og varmer dem op i en rygende varm ovn
Tilberedning
I røremaskinens skål blander du koldt vand og gær.
5 dl koldt vand, 10 g gær
Rør hvedemel og herefter salt. Forsæt til dejen er glat og har konsistens som meget tyk grød. Det er vigtigt at dejen er ret tyk, da den ellers vil flyde ud på bagepladen og give flade flutes.
Ca 500 g hvedemel, 2 tsk salt
Dæk skålen til og stil den til hævning i køleskab natten over eller minimum 10 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug så lidt mel som muligt), form til 4 flutes på ca 35 cm.
Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter. Pensl dem evt med lidt vand, så dejen ikke tørrer ud.
Imens varmes ovnen op til 250 grader varmluft. Bager du på bagestål eller bagesten sættes den med ind, så den blir varmet godt op.
Brug f.eks. en pizzaspade til at løfte brødene over på det brandvarme bagestål. Sprøjt evt lidt vand ind i bunden af ovnen og luk straks lågen.
Bag dem ved 250 ℃ i 5 minutter og skru derefter ned til 200 ℃ varmluft og bag videre i ca. 10-12 minutter, til brødene er sprøde og gennembagte.