Uhmmm Mexicanske tacos…..
Opslaget indeholder reklamelink
Sprøde tacoskaller fyldt med mexicansk-krydret oksekød, lynstegte grøntsager og revet cheddarost, der efterfølgende gratineres i ovnen, så osten smelter ned imellem fyldet.
Jeg serverer de sprøde tacos rygende varme lige fra ovnen med chilimayo, stegte ananas og cremet guacamole. Lyder det ikke bare lækkert?
Det er det, og heldigvis er det samtidig både nemt og hurtigt at lave og serveret med en hel enkel blandet salat, har du den skønneste comfort food på bordet på bare 30 minutter.
De stegte ananas må du ikke snyde dig selv for. Den søde smag passer perfekt til de krydrede tacos – og så er de super lette at lave. De skal blot steges et par minutter på hver side i en smule olivenolie. Jeg bruger min grillpande, så de får de fine grillstriber, men en helt almindelig stegepande gør arbejdet lige så godt 🙂
Opskriften er udviklet for Spis Bedre
Prøv også: Mexicansk nachospande med oksekød
Mexicanske tacos med oksekød og lynstegt grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 12 stk tacoskaller
Taco-fyld
- 600 gram hakket oksekød (Alternativ: Hakket kylling)
- Lidt olivenolie til at stege i
- 1 stort gult løg – fintsnittet
- 2 fed hvidløg – knuste og fintsnittede
- 1 stor rød snackpeber – fintsnittet
- 3 stk gulerødder – groftrevne
- 1 dåse kidneybønner – drænet for væde
- 5 skiver syltede jalapenos – fintsnittede
- 1 håndfuld cherrytomater – halverede
- 2 spsk taco-krydderi
- ½ glas salsa medium styrke (Alternativ: skal det være ekstra stærkt, vælger du HOT salsa)
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- 2 håndfulde revet cheddarost (Alternativ: Revet mozzarella)
- Lidt chilimayo til servering
Stegt ananas
- 3-4 skiver frisk ananas
- Lidt olivenolie til at stege i
Guacamole
- 3 stk avocado (de skal være godt modne)
- 1 fed knust hvidløg
- ½ håndfuld bredbladet persille
- ½ citron saften heraf (Alternativ: Limesaft)
- 1-2 skiver syltede jalapenos
- 4 stk cherrytomater
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
Sådan laver du fyldet:
- Varm olivenolie op i en stor pande.
- Steg løg og hvidløg til de er klare og tilføj så peberfrugt og revne gulerødder.Alt steges godt igennem 4-5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber, hvorefter det lægges over i en skål.
- I samme pande varmes lidt ekstra olivenolie op og det hakkede oksekød brunes godt igennem. Tilføj de drænede kidneybønner, jalapenos, halverede cherrytomater, salsa og tacokrydderier. Lad det stege et par minutter.
- Vend de stegte grøntsager med kødet.
- Stil tacoskallerne i et ildfast fad og fyld dem med kød- og grøntsagsblandingen. Top med revet cheddarost og gratiner dem i ovnen ved 200 grader varmluft til osten er smeltet og tacoskallerne gyldne og sprøde.
Sådan laver du stegte ananas:
- Skær skrællen af med en skarp kniv
- Skær den i tynde siver, der deles i trekanter
- Varm olivenolie op i en pande f.eks. en grillpande, der gir de fine stegestriber og steg ananastrekanterne et par minutter på hver side.
Sådan laver du cremet guacamole:
- Alle ingredienserne lægges i en foodprocessor og køres til en jævn og cremet konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og evt lidt ekstra citronsaft.Ønskes guacamolen ekstra stærk, kan du tilføje lidt ekstra jalapenos
Servering:
- Server de mexicanske tacos rygende varme lige fra ovnen sammen med de stegte ananas, den cremede guacamole og lidt chilimayo.Jeg serverer også en skål blandet salet sammen med.
Tips til opskriften
- Jeg bruger færdiglavede tacoskaller, fordi jeg synes de gir det bedste resultat til denne opskrift, hvor jeg gerne vil opnå sprødhed. Hvis du foretrækker det, kan du evt. udskifte skallerne med små bløde tortillas af enten hvede- eller majsmel.
- I opskriften, har jeg brugt hakket oksekød. Det kan du sagtens udskifte med både kylling eller et vegansk produkt alt efter smag og behag.
- Jeg foretrækker at servere salaten ved siden af, da der i de sprøde tacoskaller ikke er så meget plads. Men det står dig naturligvis frit for at tilføje lidt fintsnittet salat, spidskål, tomater m.m.
- Et lækkert tilbehør kunne også være Pico de gallo | Mexicansk salsa.
- Ananas kan godt dele vandene. Nogle er vilde med dem, mens andre ikke er det. Jeg synes at de stegte ananas passer helt perfekt med deres søde smag til det krydrede fyld. Men bryder du dig ikke om ananas, kan du enten helt udelade dem eller f.eks. udskifte dem med mango.
- Jeg tilføjer en medium hot salsa til kødsaucen fordi jeg gerne vil have en krydret smag uden at den skal være brændende stærk. Du kan altid udskifte medium styrken med en mildere eller stærkere version.
- Til servering har jeg valgt en færdigkøbt chilimayo og så har jeg lavet en dejlig nem og cremet guacamole, der laves uden mælkeprodukter.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften på de Mexicanske tacos.
Rigtig god fornøjelse!