Chili Con Carne med sorte bønner og mørk chokolade

De retter, der altid hitter i familien er de mexicanske – og især chili con carne. Derfor var det også en af de første opskrifter, der blev lagt ind på bloggen, dengang jeg startede den. Nu trænger den til en update og nye fotos.

Min chili con carne laves med hakket oksekød, 2 slags bønner, tomater og mørk chokolade. Ofte serverer jeg den sammen med løse ris, tortilla chips, salsa og guacamole.

Chili con carne

Vær den første til at vurdere!
Dejlig opskrift med 2 slags bønner, mørk chokolade og masser af grønt
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 stort gult løg eller 2 bananskalotteløg – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg – fintsnittet
  • Evt 2-3 stk syltede jalapenõs – fintsnittede
  • 1-2 stk røde snackpebre – groftsnittede
  • 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • 2 store spsk tomatpure
  • 1 dåse kidneybønner – drænes for væde
  • 1 dåse sorte bønner – drænes for væde
  • 2-3 stykker mørk chokolade 70%
  • 2 tsk røget paprika
  • 1-2 tsk stødt spidskommen
  • Lidt cayennepeber eller chiliflager
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Som topping/tilbehør

  • 4 portioner løse ris kogt efter anvisning på pakningen
  • 1-2 stk modne avocado skåret i både
  • 2 stk gulerødder – fintrevne
  • Lidt tortillachips
  • Lidt bredbladet persille eller koriander
  • Lidt orange eller gul mini snackpeber skåret i tynde skiver
  • Lidt sorte sesamfrø som drys
  • 1 stk lime skåret i både

Instruktioner

  • Varm olivenolie op i en stor gryde/pande og steg løgene klare.
  • Tilføj det hakkede oksekød og brun det godt igennem inden du tilsætter de fintsnittede hvidløg.
  • Herefter tilføjer tomatpure og lader den stege med et minutes tid inden du tilføjer de tørrede krydderier og herefter de flåede, hakkede tomater.
  • Lad det simre 15 minutter hvorefter de sorte bønner og kidneybønnerne tilsættes og retten smages til med mørk chokolade, salt og friskkværnet peber.
    Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag. Skal chili con carnen serveres for børn, så pas på den ikke blir for stærk!
  • Pynt den færdige chili con carne med bredbladet persille og server med revne gulerødder, limebåde, syltede rødløg, snackpebre, avocadobåde, creme fraiche, salsa, guacamole og sprøde tortilla chips
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tips til opskriften

For at få lidt ekstra grønt ind i chili con carnen, kan du lige som jeg, servere den toppet med revne gulerødder, halverede cherrytomater, avocado, snackpebre og lynsyltede rødløg.

Du kan nemt bruge opskriften som fyld i tortillas eller små tacoskaller, som vist på fotoet nedenfor.

Er du ikke vild med oksekød, så kan du bruge kyllingekød i stedet eller helt undlade kødet og i stedet lave en chili sin carne.

Vild med mexicansk mad…?

Er du også vild med det mexicanske køkken, så vil du måske have lyst til at afprøve nogle af mine andre mexicanske opskrifter.

Her får du nogle direkte links:

Tortillas – nem opskrift på store bløde tortillas

Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme

Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering

Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa

Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt

Chili sin carne – nem vegetarisk opskrift med chokolade

Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage

Mexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food

Mexicansk nachospande med oksekød

Pico de gallo | Mexicansk salsa

Chili con carne
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments