De retter, der altid hitter i familien er de mexicanske – og især chili con carne. Derfor var det også en af de første opskrifter, der blev lagt ind på bloggen, dengang jeg startede den. Nu trænger den til en update og nye fotos.
Min chili con carne laves med hakket oksekød, 2 slags bønner, tomater og mørk chokolade. Ofte serverer jeg den sammen med løse ris, tortilla chips, salsa og guacamole.
Chili con carne
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 1 stort gult løg eller 2 bananskalotteløg – fintsnittet
- 2 fed hvidløg – fintsnittet
- Evt 2-3 stk syltede jalapenõs – fintsnittede
- 1-2 stk røde snackpebre – groftsnittede
- 2 dåser hakkede, flåede tomater
- 2 store spsk tomatpure
- 1 dåse kidneybønner – drænes for væde
- 1 dåse sorte bønner – drænes for væde
- 2-3 stykker mørk chokolade 70%
- 2 tsk røget paprika
- 1-2 tsk stødt spidskommen
- Lidt cayennepeber eller chiliflager
- Lidt salt og friskkværnet peber
Som topping/tilbehør
- 4 portioner løse ris kogt efter anvisning på pakningen
- 1-2 stk modne avocado skåret i både
- 2 stk gulerødder – fintrevne
- Lidt tortillachips
- Lidt bredbladet persille eller koriander
- Lidt orange eller gul mini snackpeber skåret i tynde skiver
- Lidt sorte sesamfrø som drys
- 1 stk lime skåret i både
Instruktioner
- Varm olivenolie op i en stor gryde/pande og steg løgene klare.
- Tilføj det hakkede oksekød og brun det godt igennem inden du tilsætter de fintsnittede hvidløg.
- Herefter tilføjer tomatpure og lader den stege med et minutes tid inden du tilføjer de tørrede krydderier og herefter de flåede, hakkede tomater.
- Lad det simre 15 minutter hvorefter de sorte bønner og kidneybønnerne tilsættes og retten smages til med mørk chokolade, salt og friskkværnet peber.Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag. Skal chili con carnen serveres for børn, så pas på den ikke blir for stærk!
- Pynt den færdige chili con carne med bredbladet persille og server med revne gulerødder, limebåde, syltede rødløg, snackpebre, avocadobåde, creme fraiche, salsa, guacamole og sprøde tortilla chips
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tips til opskriften
For at få lidt ekstra grønt ind i chili con carnen, kan du lige som jeg, servere den toppet med revne gulerødder, halverede cherrytomater, avocado, snackpebre og lynsyltede rødløg.
Du kan nemt bruge opskriften som fyld i tortillas eller små tacoskaller, som vist på fotoet nedenfor.
Er du ikke vild med oksekød, så kan du bruge kyllingekød i stedet eller helt undlade kødet og i stedet lave en chili sin carne.
Vild med mexicansk mad…?
Er du også vild med det mexicanske køkken, så vil du måske have lyst til at afprøve nogle af mine andre mexicanske opskrifter.
Her får du nogle direkte links:
Tortillas – nem opskrift på store bløde tortillas
Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme
Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering
Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa
Mexicansk rispande – vegetarisk ret med masser af grønt
Chili sin carne – nem vegetarisk opskrift med chokolade
Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage
Mexicansk pasta pande – opskrift på mexicansk comfort food
Mexicansk nachospande med oksekød
Pico de gallo | Mexicansk salsa