Brydebrød juletræ med ost og hvidløg

pull apart juletræ….

Nemt og lækkert julebrød, der garanteret vil vække glæde på julebordet.

Vi spiser brødet som tilbehør til supper, salater og gryderetter hele december måned. Når vi holder julefrokost, er brødet et absolut must på linje med dildsnapsen.

Brydebrød – pull apart juletræ med ost

5 fra 1 vurdering
Nemt og lækkert brydebrød i en julet udgave med ost og lækker topping.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram færdiglavet pizzadej eller focacciadej (Du finder opskrifter på både pizza- og focacciadej herinde på bloggen.)
  • 30 stk mini kugle mozzarella (svarer til 2 pakker) eller 30 små stykker rød cheddar
  • 1 stk æg – til pensling
  • 1 spsk hvide sesamfrø til drys

Topping:

  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 fed knuste hvidløgsfed
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 spsk fintsnittet bredbladet persille
  • 1 spsk fintsnittede basilikumsblade

Dip:

  • 1 portion pizzasauce eller ketchup rørt med bbq-sauce og smagt til med lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber

Instruktioner

  • Del dejen i 30 nogenlunde lige store stykker.
  • Læg et stykke ost i midten af dejen og luk grundigt, så osten ikke løber ud, når den smelter.
  • Læg bollen med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Lav en form som et juletræ: Start med 7 på en række, næste række 6 osv. Slut med en på toppen og to i bunden som stub.
  • Lad dem efterhæve 30 minutter tildækket et lunt sted.
  • Pensl med æg pisket med lidt vand og drys med hvide sesamfrø
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Bag juletræet i 15-20 minutter til bollerne er flot gyldne på overfladen.
  • I en lille gryde smeltes smøret. Tilsæt knust hvidløg, parmesan og friske krydderurter. Rør det hele sammen.
  • Tag det færdigbagte juletræ ud af ovnen og pensl gavmildt med smørblandingen.
  • Server det lune brød til supper, salater, gryderetter eller bare som en lækker snack sammen med lidt dip.
  • Tip til en nem dip:
    Du kan bruge en færdiglavet pizzasauce eller røre lidt ketchup med bbq-sauce og smage den til med lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Brydebrødet er fryseegnet, men så skal skal du vente med at pensle det med smørblandingen.
    Lad det frosne brydebrød tø op på køkkenbordet og varm det op i ovnen. Først herefter pensler du det med smørblandingen. På den måde får du et lige så lækkert brød, som var det helt friskbagt.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
5 fra 1 vurdering

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Faktisk er det blot en pizza- eller focacciadej, der formes til boller omkring lidt ost. Bollerne sættes tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir i formen som et juletræ. Bagefter pensles de færdigbagte boller med smeltet smør blandet med hvidløg, parmesan og friske krydderurter. Så nemt er det!

Brødet smager allerbedst samme dag, som det er bagt. Vil du gerne være i god tid med bagningen, kan du fryse brødet ned. Du skal blot undlade at pensle det med smørblandingen. Tag det frosne brød ud og lad det tø op på køkkenbordet. Varm det i ovnen og først herefter pensler du brødet. Så får du et lige så lækkert brød, som var det helt friskbagt.

Vild med jul…

Er du også vild med julens mange lækkerier, så vil du sikkert blive glad for mine andre julede opskrifter. Du finder dem inde under fanen ÅRETS HØJTIDER. Herunder får du nogle direkte links at starte op på:

Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat

Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat

Rødkålssalat med frugt og bær

Chia a la mande I chiagrød i en juleversion

Risalamande

Vaniljekranse – de bedste!

Brændte mandler – nem opskrift på julesnack

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments