Boller i karry
Hvem kan sige nej til store saftige kødboller i den cremet lækker karrysauce…? Ingen hjemme hos os. Her er boller i karry altid et hit – og det håber jeg også, den er hjemme hos dig!
Boller i karry
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Til kødboller:
- 500 gram hakket kalv/svin
- 2 stk æg
- 1 stort gult løg – fintsnittet eller fintrevet
- 1 dl rasp
- Ca ½ dl minimælk
- Flagesalt eller fint salt og masser af friskkværnet sort peber
Til karrysauce:
- 2 spsk smør
- 2-3 spsk hvedemel
- Ca 2 tsk karry – jeg bruger medium
- 1 tsk stødt spidskommen
- 3 dl minimælk
- Ca 3 dl grøntsagsbouillon (Evt lidt ekstra til at justere konsistensen af saucen med)
- Lidt salt og friskkværnet sort peber til at smage til med
Tilbehør/topping:
- 1 stk rødt æble skåret i tern – til drys
- Evt 2 stk forårsløg – fintsnittet til drys
- Lidt bredbladet persille som drys
- Basmati eller jasminris kogt efter anvisning på posen
Instruktioner
- Start med at røre alle ingredienserne til farsen sammen. Jeg laver gerne en dobbelt portion og bruger derfor min røremaskine. Hænder og håndmixer kan også bruges.
- Sæt risene over, så alt er klar på samme tid.
- Lav nu karrysaucen således:Ved svag varme smeltes smørret i en gryde sammen med karry og spidskommen. Pisk melet i og herefter mælken lidt efter lidt og lad det varme godt op imens du pisker det til en ensartet konsistens.
- Nu er det tid til at tilsætte grøntsagsbouillon og saucen smages til med salt og peber. Tilføjes evt lidt mere karry, hvis der er behov for det.
- Form kødbollerne til lidt store boller. Jeg får 16 kødboller ud af portionen.De lægges forsigtigt ned i den varme sauce, der får lov til at simre under låg i ca 15 minutter indtil kødbollerne er nok.
- Server med løse ris, æbletern og grønt drys
- Rigtig god fornøjelse!
Lav dem selv!
Når du vil lave boller i karry, så er det vigtigt at lave kødbollerne selv. For mange, er det en selvfølgelighed, men i dag, hvor man næsten kan købe alt som præfabrikeret, kan det være fristende at købe færdiglavede kødboller. Det duer bare ikke – i hvertfald ikke til boller i karry.
Lad mig forklare hvorfor – og også hvor nemt det er at lave dine egne.
Jeg bruger altid hakket kalv/svin og ALDRIG kun svin. Dernæst hakker eller river jeg alm gule løg fint, jeg bruger æg, minimælk, rasp og salt og masser af friskkværnet peber. INGEN mel! Og faktisk er det nøjagtigt samme opskrift, som når jeg laver frikadeller. Eneste forskel er, at kødboller koges med i saucen i stedet for at blive stegt på panden.
Og netop det, at kødbollerne tilberedes i saucen gør, at de tilføjer dejlig smag og kraft. Det ville du gå glip af, hvis du bruger færdiglavede kødboller. Derudover smager de hjemmelavede kødboller SÅ meget bedre!
Vild med lækker hverdagsmad?
Selvom hverdagsmaden som regel skal kunne laves ganske hurtigt, så må den naturligvis gerne smage dejligt. Her kommer nogle direkte links til nogle af mine populære opskrifter på nem og lækker hverdagsmad.
Laks i fad – sund og nem hverdagsmad med masser af grønt
Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa
Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa
Vegetarisk Red Thai Curry – nem og lækker hverdagsmad
Mexicanske fisketacos med frisk mangosalsa og chilicreme