Ca 3dlgrøntsagsbouillon(Evt lidt ekstra til at justere konsistensen af saucen med)
salt (tilsmagning)
friskkværnet peber
Tilbehør/topping:
1stkrødt æble skåret i tern - til drys
Evt 2stkforårsløg - fintsnittet til drys
bredbladet persille som drys
Basmati eller jasminris kogt efter anvisning på posen
Tilberedning
Start med at røre alle ingredienserne til farsen sammen. Jeg laver gerne en dobbelt portion og bruger derfor min røremaskine. Hænder og håndmixer kan også bruges.
500 g hakket kalv/svin, 2 stk æg, 1 stort gult løg - fintsnittet eller fintrevet, 1 dl rasp, Ca 1/2 dl minimælk, salt, friskkværnet peber
Kog risene efter anvisning på pakningen. De skal gerne være færdige samtidig med kødbollerne.
Basmati eller jasminris kogt efter anvisning på posen
Ved svag varme smeltes smørret i en gryde sammen med karry og spidskommen. Pisk melet i og herefter mælken lidt efter lidt og lad det varme godt op imens du pisker det til en ensartet konsistens.
Nu er det tid til at tilsætte grøntsagsbouillon og saucen smages til med salt og peber. Tilføjes evt lidt mere karry, hvis der er behov for det.
Ca 3 dl grøntsagsbouillon
Form kødbollerne til lidt store boller. Jeg får 16 kødboller ud af portionen. De lægges forsigtigt ned i den varme sauce, der får lov til at simre under låg i ca 15 minutter indtil kødbollerne er nok.
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og server retten med løse ris, æblertern og grønt drys.
salt, friskkværnet peber, 1 stk rødt æble skåret i tern - til drys, Evt 2 stk forårsløg - fintsnittet til drys, bredbladet persille som drys