Æggemuffins med serranoskinke

Små lækre hapsere: Æggemuffins med serranoskinke

Æggemuffins med serranoskinke er en lækker og nem ret, der kan nydes til både morgenmad, frokost eller som en let aftensmad. Og savner du en ide til lidt anderledes indhold i madpakkerne, så er jeg sikker på, at de små hapsere, vil vække glæde.

Opskriften kombinerer æggenes blødhed med den salte og aromatiske smag af serranoskinke, hvilket skaber en dejlig smag og mæthed. De er tilmed super lette at lave og du kan tilsætte forskellige krydderurter og grøntsager, så der er rig mulighed for at variere smag og konsistens.

Æggemuffins med serranoskinke. Små lækre hapsere til frokost eller madpakken.

Æggemuffins med serranoskinke

Vær den første til at vurdere!
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 12 skiver Seranoskinke af god kvalitet
 • 8 stk æg str. M
 • Lidt Friskkværnet peber og 1 nip chiliflager
 • 1 bæger Mascarpone
 • 1 håndfuld friske babyspinatblade – fintsnittede
 • ½ stk rød peberfrugt – snittet i små tern
 • 1 håndfuld friskrevet Gouda, cheddar eller parmesan

Instruktioner

 • Varm ovnen op til 185 grader varmluft
 • Hvert muffinhul fores med seranoskinke. Lad gerne skinkens kanterne gå lidt op over muffinformen, da kødet trækker sig sammen under tilberedningen.
 • Fyld herefter op med den fintsnittede spinat og rød peber, fordel osten ligeligt i hvert muffinhul.
 • Fyld æg, mascarpone, friskkværnet peber og evt et nip chiliflager i et blenderglas og kør til en nogenlunde jævn konsistens.
 • Fordel æggemassen i muffinformene og sæt dem ind i den varme ovn i ca 20 minutter (tjek dem gerne lidt tidligere, da ovne varmer forskelligt)
 • Spis dem som lækkert tilbehør til morgenmaden, brunch eller tag dem med i madpakken – de smager nemlig også dejligt, når de er kolde.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Noter til opskriften:

For at lave æggemuffins med serranoskinke skal du først forberede ingredienserne. Du skal bruge æg, mascarpone, revet ost, baby spinat, rød peber og friske urter efter eget valg (f.eks. persille eller purløg), salt og peber samt skiver af serranoskinke.

Start med at forvarme din ovn til 185 grader (varmluft) og forbered muffinsformene ved at smøre dem let med olie eller smør. Derefter skærer du serranoskinken i mindre stykker og fordeler dem jævnt i bunden af hver muffinsform.

Fyld herefter hullerne op med fintsnittede spinat og rød peber, fordel osten ligeligt ovenpå.

Fyld æg, mascarpone, friskkværnet peber og evt et nip cjili i et blenderglas og kør dem til en nogenlunde jævn konsistens.Hæld forsigtigt æggeblandingen over serranoskinken i muffinsformene, indtil de er fyldt næsten helt op.

Bag æggemuffinsene i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og faste. Du kan teste om de er færdige ved at stikke en tandstikker i midten – hvis den kommer ud ren, er æggemuffinsene klar.

Når æggemuffinsene er færdige, kan du lade dem køle lidt af, inden du forsigtigt løsner dem fra muffinsformene med en kniv og serverer dem. De er bedst, når de stadig er varme, men de kan også nydes kolde.

Æggemuffins med serranoskinke er ikke kun lækre, de er også fulde af protein og sunde fedtstoffer, hvilket gør dem til et godt valg for en sund og mættende måltid. De kan serveres alene som en let snack eller som en del af en større brunch eller frokost. De kan også puttes i madpakkerne, hvor de helt sikkert vil vække glæde.

Du kan også tilpasse opskriften efter dine egne præferencer og tilføje andre ingredienser såsom grøntsager, svampe eller forskellige typer ost for at skabe variation. Det er en alsidig ret, der kan tilpasses enhver smag.

Så næste gang du har lyst til at forkæle dig selv eller dine nærmeste med noget lækkert og velsmagende, så prøv denne opskrift på æggemuffins med serranoskinke. Det er en sikker vinder, der vil glæde ganen og mætte maven.

Prøv også: Spansk tortilla med kartofler og løg

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments