Bananpandekager

Små pandekager med banan

Dejlige pandekager, der smager skønt uanset om de spises til morgenmad, brunch eller som dessert.

De er super lette at lave – så her kan du også fint invitere børn med i køkkenet.

Bananpandekager

Vær den første til at vurdere!
Nemme og lækre bananpandekager der smager skønt til morgenmad, brunch og dessert.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 2 stk meget modne bananer
 • 4 stk æg str M/L
 • 2 dl minimælk
 • 130 gram havregryn
 • 75 gram hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • ½ tsk stødt kardemomme

Instruktioner

 • Alle ingredienser fyldes i et blenderglas og køreres til en nogenlunde jævn konsistens.
  Lad dejen stå og hvile 10-15 minutter inden du bager med den.
 • For at gøre processen lettere, kan du bage 3-4 små pandekager ad gangen på en stor pande. Bruger du slip-let sparer du også meget på fedtstoffet.
 • Du kan enten bruge en smørspray eller smelte lidt smør direkte på panden.
  Jeg smelter altid en lidt større klat smør på panden og hælder den over i en lille skål. Så bruger jeg en pensel til at smøre panden med imellem hver bagning. Det er super nemt og jeg sparer en del fedtstof.
 • Hæld det der svarer til 2 spsk dej ud til hver bananpandekage på en varm pande med lidt fedtstof (smør er bare bedst).
  Når de er gyldne på undersiden, vendes de med en paletkniv og bager videre.
  Læg dem over på en tallerken og dæk dem til. Du kan også holde dem varme i ovnen…
 • Server med frugtsirup, ahornsirup eller anden flydende honning. Du kan også servere flydende chokolade, Nutella, marmelade og friske frugt og bær sammen med.
 • Pandekagerne smager dejligt både til morgenmad, brunch, desserter – og vil helt sikkert bringe glæde, hvis de kommer med i madpakken.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Blenderen er din ven…

En blender er bare godt køkkenredskab og her kan du både bruge en “rigtig” blender og en stavblender.

Jeg bruger altid den store blender, for så har jeg hældetud på glasset. Det er så meget lettere, især når der skal laves flere små pandekager ad gangen.

For at gøre hele processen lettere, bager jeg nemlig 3 eller 4 pandekager ad gangen på en stor slip-let pande. Det er intet problem, for dejen er ret tyk og løber derfor ikke på samme måde, som en traditionel pandekagedej.

Alle ingredienserne puttes sammen i blenderglasset og så køres dejen lind og nogenlunde jævn. Jeg kan godt li, når der er lidt struktur i dejen, så jeg kører den ikke helt jævn. Foretrækker du det anderledes, kører du den bare lidt længere. Smagen vil være den samme.

Smagsgiver….

Hos os er vi ret vilde med både vanilje og kardemomme. Du har måske prøvet mine luftige boller, der også indeholder kardemomme. Det smager altså bare rigtig dejligt!

Derfor kommer der også kardemomme i mine pandekager – og vanilje. Tilsammen gir de bare en perfekt smag, der harmonerer så godt med bananerne.

Bananer smager ikke af ret meget med mindre de er godt modne. Sørg derfor for, at bruge bananer der er brune eller i hvertfald med brune pletter i skrællen. Umodne bananer går bare ikke hverken for smagen eller konsistensen!

Frugtsirup, chokoladesauce, akaciehonning eller anden flydende honning er altid et hit. På mange madfotos, der er fyldt godt med sirup o.lign. på de færdige pandekager. Det ser også voldsomt lækkert ud – men i praksis, er det måske ikke så velfungerende.

Ikke alle er lige vilde med f.eks. frugtsirup, så mit råd er, at selvom det ser vildt lækkert ud, så server i stedet lidt valgmuligheder ved siden af. Så kan alle selv forsyne sig med den smag og i de mængder der ønskes – og alle er glade.

Friske bær og frugt eller altid dejlig sammen med pandekager. Det samme er er gældende for bananpandekager. Hos os er vi vilde med blåbær, jordbær og hindbær alt efter hvad der er i sæson.

Vild med lækkerier til morgenbordet og brunch…?

Så vil du måske have lyst til at afprøve nogle af de her opskrifter:

Æggemuffins med seranoskinke

Boller – luftige og bløde

Grøn smoothie bowl

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Grydebrød med surdej

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments