Wok er nemt og lækkert
Wok er efter min mening en genial måde at tilberede velsmagende måltider på – fyldt med grøntager, måske en smule kød og så med masser af dejlig smag. Så har du en wok, der måske står lidt glemt bagest i skabet, så vil jeg klart anbefale dig at finde den frem i lyset igen.
Wok med nudler, kylling og grønt i spicy sojasauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie til at stege i
- 1 pakke nudler – gerne fuldkorns (400 gram)
- 400 gram kyllingefillet eller bryst skåret i tynde strimler
- 350 gram champignoner skåret i tynde skiver
- 1 stk Pak choi skåret i tynde strimler (dem hvide del steges med og den grønne del gemmes til servering)
- 2-3 stk forårsløg – den hvide del steges med mens den grønnt del bruges som drys ved servering
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- Lidt Hvide sesamfrø og eller peanutnødder som drys på den færdige ret
Det skal du bruge til marinaden:
- ½ dl sojasauce
- ½ dl Hoisinsauce eller Ketsjap
- 1 spsk fintrevet ingefær
- ½ stk lime – saften heraf
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk rørsukker
- 2 fed hvidløg – knuste
- ½ stk rød chili – fintsnittet og uden kerner
Instruktioner
- Sæt en gryde vand over og kog nudlerne som anvist på posen. Dræn vandet fra og gem lidt af det, hvis saucen trænger til lidt ekstra væde. Det er vigtigt at nudlerne kun lige koges ganske kort, da de efterfølgende blandes i resten af wok-retten.
- Varm en smule olivenolie op i en wok eller pande med høje kanter og steg kyllingekødet, så det får lidt farve og blir gennemstegt. Det tager ganske få minutter med de tynde strimler.Læg dem over på en tallerken – panden skal IKKE vaskes af.
- Er der behov for det, tilføjes lidt ekstra olivenolie og champignoner ristes nu godt af, hvorefter den hvide del af pak choi og forårsløgene tilføjes. Lad det hele stege med et par minutter.
- Tilføj nu marinaden og hold lidt tilbage, som du sætter ind på bordet i en lille skål.Lad saucen koge lidt ind inden du tilsætter de kogte nudler og de færdigstegte kyllingestrimler. Varm det hele godt igennem.
- Drys med den grønne del af forårsløg og pak choi og server rygende varm med små skåle med peanuts og/eller hvid sesam og lidt af den krydrede marinade.
- Rigtig god fornøjelse – og husk du kan følge mig på Instagram, så du altid er opdateret med alt det nye herinde på bloggen.Klik her: https://www.instagram.com/majspassion
I dag har jeg ikke marineret kødet inden tilberedning, men det kan man med fordel gøre. På den måde optager kødet krydderierne og det gir selvfølgelig dejlig smag i den færdige ret. Men jeg havde ikke lige fået det gjort aftenen i forvejen – sådan er det jo ind imellem i en travl hverdag – så i stedet fik marinaden lov til at udgøre saucen. Det blev faktisk rigtig lækkert, så er du (lige som jeg), heller ikke altid lige på forkant med aftensmaden, så fortvivl ikke.
I dagens wokret, har jeg brugt champignoner, pak choi og forårsløg. Har du ikke lige pak choi, så springer du den enten over, eller erstatter den med f.eks. fintsnittede gulerødder, spidskål eller porrer. Wok er en fin måde til at få brugt alle de grøntsagsrester, der måske ligger og putter sig i bunden af grøntsagsskuffen – og dermed undgår du madspild.
Vild med wok og asiatisk mad…?
Vi er vilde med asiatisk mad og wok’en kommer frem så ofte som muligt. Har du ikke lige en wok, så kan du sagtens lave de samme opskrifter i en pande med høje kanter.
Her nedenfor kommer der nogle direkte links til nogle af mine mest populære opskrifter på asiatisk mad. Vil du se flere, så skriver du bare “thai”, “asiatisk” eller “wok”, men uden anførselstegn i søgefeltet. Så kommer opskrifterne frem til dig.
Wok med nudler, marineret oksekød og grønt
Poke bowl med asiatisk kylling, ris og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt
Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt
Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling