Marry me chicken pasta / Kylling i flødesauce

Marry Me Chicken: En romantisk middagsfavorit med saftig kylling i flødesauce.

Marry Me Chicken er en romantisk og velsmagende ret, der har erobret hjerter verden over med sin rige smag og saftige kylling i den krydrede flødesauce. Perfekt til en romantisk aften derhjemme eller enhver særlig lejlighed, hvor du ønsker at imponere din partner med en hyggelig middag.

Merry Me Chicken - lækker toscansk pastaret med kylling og soltørrede tomater

Marry me chicken pasta

3 fra 1 vurdering
Marry Me Chicken er en romantisk og velsmagende pastaret fra det skønne toscana. Retten kaldes også tuscan chicken pasta, men jeg synes nu det romantiske navn passer meget bedre.
Retten er virkelig nem at lave og du har på ingen tid en fortryllende middag klar til en romantisk aften.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryster skåret i mundrette stykker
  • ½ tsk salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1 spsk smør til at stege i
  • 2 stk rødløg skåret i tynde ringe
  • 3 fed hvidløg – knuste
  • 2-3 spsk soltørrede tomater – grofthakkede
  • 2 dl Hønsebouillon (terning + kogende vand)
  • 3 dl Fløde (Jeg har brugt madlavningsfløde)
  • 2-3 håndfulde frisk spinat
  • ½ bundt friske basilikumsblade (hold nogle blade tilbage til pynt) (Alternativt: Bredbladet persille)
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 400 gram pasta (Jeg har brugt pastarør)
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og vend dem i en skål med salt, friskkværnet peber, sød paprika og løgpulver.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakningen. Vær obs på at drænet vandet fra så snart pastaen er kogt al dente. Hold lidt af pastavandet tilbage til evt at justere på saucen.
  • Lav imens saucen klar.
  • Varm olivenolien op i en pande med høje kanter eller en stegegryde og steg kyllingestykkerne til de får en fin stegeskorpe.
    Læg dem over på en tallerken. Panden skal IKKE vaskes af!
  • Tilføj smør til panden og steg nu rødløgene ved lav varme til de er klare, hvorefter du tilføjer de knuste hvidløg. Lad også dem stege med et par minutter.
  • Tilføj hønsebouillon og skrab eventuelle stegerester fri af bunden. Lad saucen koge op, hvorefter du tilføjer de hakkede soltørrede tomater.
    Lad dem koge med et par minutter.
  • Tilføj fløden og riv parmesan over. Sænk varmen, så saucen blot simrer.
  • Læg den friske spinat ned i saucen, vend den rundt og lad den falde sammen.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen sammen med kødsaften. Vend det godt rundt, tilføj halvdelen af de friske basilikumsblade og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Du kan enten servere pastaen ved siden af eller gøre som jeg, vende den i saucen.
  • Giv retten et drys friske basilikumsblade og riv lidt ekstra parmesan henover lige før servering.
Bedøm opskriften
3 fra 1 vurdering

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!
Marry me chicken eller toscansk kyllinge pasta

Historien bag Marry Me Chicken

“Marry Me Chicken” er en populær amerikansk ret, men dens nøjagtige oprindelse og historie er ikke entydigt dokumenteret. Navnet “Marry Me Chicken” antages at komme fra rettens ry for at være så lækker, at den kan få nogen til at gå på knæ og bede om et ægteskab!

Historien bag retten er mere baseret på mundtlig tradition og kulinariske legender end på faktiske dokumenter. Den antages at være opstået i USA i de seneste årtier som en del af det moderne amerikanske køkken.

“Marry Me Chicken” er traditionelt lavet af sauterede kyllingebryst, der er kogt i en cremet sauce lavet af fløde, hvidløg, krydderier og andre ingredienser. Retten er kendetegnet ved sin rige smag og saftige konsistens, og den serveres typisk over pasta eller ris.

Selvom dens præcise oprindelse ikke er kendt, har retten vundet popularitet blandt hjemmekokke og restaurantmenuer over hele USA på grund af sin lækre smag og enkelhed i tilberedningen.

Som med mange kulinariske retter kan historien bag “Marry Me Chicken” variere afhængigt af hvem du spørger. Men uanset dens oprindelse forbliver det en elsket og beundret del af det amerikanske spisekammer, og dens romantiske navn tilføjer et strejf af charme til denne velsmagende ret.

Noter til opskriften

Kyllingebryst er hjertet i denne ret og nogle foretrækker at banke kyllingebrysterne flade, hvorefter de vendes i mel og steges. Jeg foretrækker at springe mel-paneringen over og i stedet skære kyllingebrysterne i mundrette tern og vende dem i dejlige krydderier inden de steges i en god olivenolie.

Saucen er en helt uundværlig del af retten og jeg har på vanlig Majspassion-vis tilføjet ekstra grønt i form af frisk spinat og basilikum. Det synes jeg gir den cremede og noget tunge sauce, der laves med bl.a. smør, fløde og parmesan et perfekt modspil.

Hvidløg spiller en vigtig rolle i retten. Så her får alle de, der ikke er vilde med hvidløg en udfordring. Heldigvis får hvidløgene en langt mildere og mere delikat smag, når de tilberedes end når de spises i rå form. Så hører du til dem, der ikke er vild med hvidløg, så håber jeg, at du alligevel vil give opskriften en chance. Skær eventuelt ned på mængden.

Marry Me Chicken er ikke kun en lækker og romantisk ret, men også en familievenlig favorit, der er elsket af både børn og voksne. Den er hurtig og nem at lave, og kræver kun få ingredienser, du nemt kan finde i dit lokale supermarked.

Pastaretten er også perfekt til madlavning i større portioner, så der er nem mad til travle dage – og så er den fryseegnet.

Så næste gang du ønsker at forkæle dine kære med en lækker og romantisk middagsoplevelse, så håber jeg at du vil prøve at Marry Me Chicken.

Prøv også: Fettuccine alla Salsiccia – Toscansk pastaret med krydret pølse

Lækker pastaret: Marry Me Chicken med spinat
Merry Me Chicken - lækker toscansk pastaret med kylling og soltørrede tomater
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments