Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegt grønt

Asiatisk nudelsalat

Lun og lækker nudelsalat med marineret kylling og masser af dejlige grøntsager i en skøn asiatisk marinade….Det er bare den bedste hverdagsmad.

Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og lynstegte grøntsager

Vær den første til at vurdere!
Hurtig og nem asiatisk nudelsalat med marineret kylling, der lynsteges med asparges og slikærter. Salaten serveres varm med drys af frisk mynte, agurk og peanuts.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 600 gram kyllingefilet eller bryst, skåret i tynde strimler
  • 200 gram ægnudler af god kvalitet
  • 2 stk bananskalotte-løg – fintsnittede
  • 1 stk solohvidløg eller 2 alm fed – snittet i tynde skiver
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 pose slikærter – gerne fra frost)
  • ½ agurk snittet i tynde strimler
  • 1 stilk frisk mynte – bladene snittes fint
  • 1 håndfuld peanuts som drys

Marinade:

  • 2 store spsk rød karry paste
  • 2-3 spsk limesaft
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk hoisinsauce
  • 1 spsk soya sauce

Instruktioner

  • Lav marinaden til kyllingen klar ved at alt blot røres godt sammen.
    Vend kyllingen i marinaden, så alt blir dækket grundigt.
    Lad gerne kyllingen trække på køl i 2-3 timer eller mindst 30 minutter.
  • Klargør grøntsagerne:
    Bræk enderne af de grønne asparges og snit dem i skrå skiver.
    Snit løgene fint
    Snit hvidløget i tynde skiver
    Snit mynten fint
  • Sæt en gryde med vand og lidt salt over og bring det i kog, så du er klar til at koge ægnudlerne. De skal kun koge ganske kort tid og først lige før servering.
  • Varm en stor pande eller wok op og steg kyllingekødet til det er næsten gennemstegt. Tag det over på en tallerken eller skub det over til en side og lynsteg grøntsagerne, så de stadig har lidt bid.
  • Vend det hele rundt og skrab resten af marinaden, hvor kyllingen har ligget ned i wok/pande, så den fungerer som sauce. Smag til og juster gerne med ekstra soya, hoisin sauce osv.

Sådan samler du den asiatiske nudelsalat

  • I et stort fad lægger lægger du først en bund af de kogte nudler.
    Fordel kylling og de lynstegte grøntsager ovenpå, top med fintsnittet mynte, agurkeskiver og peanuts. Med en ske samles den gode sauce fra bunden af panden op og dryppes ud over nudelsalaten lige før servering.
  • Rigtig god fornøjelse!

Videoopskrift

YouTube video
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tips til opskriften

Kyllingekødet har jeg lagt i en dejlig asiatisk marinade og som altid, er det jo bedst, hvis kødet får lov til at trække et par timer i marinaden. Sådan fungerer det bare sjældent hjemme hos mig, så det fik 30 minutter – og det fungerede perfekt alligevel.

I dag har jeg som grønt brugt et bundt sprøde grønne asparges, løg, hvidløg og så havde jeg en pose slikærter i fryseren, der trængte til at blive brugt. Kan du komme i nærheden af de friske slikærter, så er de altid at foretrække. Ikke fordi næringsværdien er dårlige i et frostprodukt (tværimod faktisk) men fordi farven blir lidt mørk og kedelig, når de tilberedes fra frost. 

Som topping, har jeg brugt tynde skiver agurk, frisk mynte og peanuts og til sidst tilføjet lidt af den marinade, jeg lavede til kyllingen (som ikke blev brugt). Den blev lige rørt op med lidt ekstra soya sauce og smagt til med flydende honning. Super godt!

Asiatisk nudelsalat med marineret kylling og grønt
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments