Nem wokret
Jeg har genfundet glæden ved at lave mad i wok. Og sidder lige nu og tænker over, hvorfor det blev sådan, at den kom til at stå bagest i skabet…..? For wokmad er på alle måder genial. Det er hurtigt, det er nemt, der er masser af dejlig smag, der bruges mindre kød og så er der jo alle de dejlige grøntsager, der virkelig kommer til deres ret i netop wok’en. So what’s not to like?
Måske er det bare sådan det går. Altså, at noget er oppe i tiden og selv om det fungerer perfekt, så kommer der noget nyt og spændende, der også skal prøves og som i en periode fungerer godt – og så skifter det igen. Men uanset hvad, så er wok’en i hvertfald kommet tilbage i mit køkken – og jeg er vild med det!
Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 gram kyllingefillet eller bryst i tynde strimler
- 2 spsk olivenolie
- 1 stor grønt peberfrugt skåret i strimler
- 1 stk grøn squash skåret i lange strimler
- 1 lille bundt grønne asparges – snittede på skrå
- 350 gram champignoner skåret i skiver
- 2-3 fed hvidløg – knuste
- 2 stk forårsløg – snittede på skrå
- Lidt salt og friskkværnet peber
Marinade:
- ½ dl sojasauce
- ½ stk lime – saften heraf
- 1 spsk frisk ingefær – fintrevet
- 2 fed hvidløg – knuste
- Lidt olivenolie
Tilbehør:
- Bulgur eller couscous til 4 personer kogt efter anvisning på pakningen
- Lidt bredbladet persille – fintsnittet som drys
- Evt lidt pistaciekerner som drys
Instruktioner
- Kog bulgur eller couscous som anvist på pakningen.
- Rør marinaden sammen i en lille skål
- Varm olivenolie op i wok eller pande med høje kanter
- Lynsteg kyllingestrimlerne og tag dem herefter over på en tallerken. Gentag med grøntsagerne – jeg starter gerne med champignoner der ofte smider noget væde.
- Når grøntsagerne også er lynstegte, men stadig har bid, lægges de stegte kyllingestrimler tilbage i wok'en og marinaden hældes over.
- Lad det koge lidt ind og smag til med salt og friskkværnet peber.Mangler der lidt syre, så pres lidt ekstra lime henover.
- Drys ved servering med fintsnittet bredbladet persille og evt lidt pistaciekerner og server med kogt bukgur eller couscous.Skal der lidt ekstra til, så smager det dejligt med lidt sød chilisauce på.
Vild med wok…?
Måske har du også en næsten glemt wok stående. Ellers vil jeg anbefale dig at investere i en eller sætte den på din ønskeliste. Vil du gerne lave mine wokopskrifter, men har du ikke lige en wok, så kan du stadig godt lave retterne i en pande med høje kanter. Det er bare ikke helt det samme, men næsten.
Lige nu ligger der ikke så mange wok-opskrifter herinde – jeg har jo først lige genfundet glæden ved wok’en. Men der vil helt sikkert kommer flere til. Herunder kommer et par links og så er der heldigvis altid mulighed for at tilberede mine andre asiatiske opskrifter i en wok, hvis du foretrækker det.
Wok med nudler, kylling og grønt i spicy sojasauce
Wok med nudler, marineret oksekød og grønt
Wok med kylling i spicy kokossauce
Wok med kylling og masser af grønt
Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt
Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt