Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce

Nem wokret

Jeg har genfundet glæden ved at lave mad i wok. Og sidder lige nu og tænker over, hvorfor det blev sådan, at den kom til at stå bagest i skabet…..? For wokmad er på alle måder genial. Det er hurtigt, det er nemt, der er masser af dejlig smag, der bruges mindre kød og så er der jo alle de dejlige grøntsager, der virkelig kommer til deres ret i netop wok’en. So what’s not to like?

Måske er det bare sådan det går. Altså, at noget er oppe i tiden og selv om det fungerer perfekt, så kommer der noget nyt og spændende, der også skal prøves og som i en periode fungerer godt – og så skifter det igen. Men uanset hvad, så er wok’en i hvertfald kommet tilbage i mit køkken – og jeg er vild med det!

Wok med kylling og grønt i spicy sojasauce

Vær den første til at vurdere!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 500 gram kyllingefillet eller bryst i tynde strimler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stor grønt peberfrugt skåret i strimler
  • 1 stk grøn squash skåret i lange strimler
  • 1 lille bundt grønne asparges – snittede på skrå
  • 350 gram champignoner skåret i skiver
  • 2-3 fed hvidløg – knuste
  • 2 stk forårsløg – snittede på skrå
  • Lidt salt og friskkværnet peber

Marinade:

  • ½ dl sojasauce
  • ½ stk lime – saften heraf
  • 1 spsk frisk ingefær – fintrevet
  • 2 fed hvidløg – knuste
  • Lidt olivenolie

Tilbehør:

  • Bulgur eller couscous til 4 personer kogt efter anvisning på pakningen
  • Lidt bredbladet persille – fintsnittet som drys
  • Evt lidt pistaciekerner som drys

Instruktioner

  • Kog bulgur eller couscous som anvist på pakningen.
  • Rør marinaden sammen i en lille skål
  • Varm olivenolie op i wok eller pande med høje kanter
  • Lynsteg kyllingestrimlerne og tag dem herefter over på en tallerken. Gentag med grøntsagerne – jeg starter gerne med champignoner der ofte smider noget væde.
  • Når grøntsagerne også er lynstegte, men stadig har bid, lægges de stegte kyllingestrimler tilbage i wok'en og marinaden hældes over.
  • Lad det koge lidt ind og smag til med salt og friskkværnet peber.
    Mangler der lidt syre, så pres lidt ekstra lime henover.
  • Drys ved servering med fintsnittet bredbladet persille og evt lidt pistaciekerner og server med kogt bukgur eller couscous.
    Skal der lidt ekstra til, så smager det dejligt med lidt sød chilisauce på.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vild med wok…?

Måske har du også en næsten glemt wok stående. Ellers vil jeg anbefale dig at investere i en eller sætte den på din ønskeliste. Vil du gerne lave mine wokopskrifter, men har du ikke lige en wok, så kan du stadig godt lave retterne i en pande med høje kanter. Det er bare ikke helt det samme, men næsten.

Lige nu ligger der ikke så mange wok-opskrifter herinde – jeg har jo først lige genfundet glæden ved wok’en. Men der vil helt sikkert kommer flere til. Herunder kommer et par links og så er der heldigvis altid mulighed for at tilberede mine andre asiatiske opskrifter i en wok, hvis du foretrækker det.

Wok med nudler, kylling og grønt i spicy sojasauce

Wok med nudler, marineret oksekød og grønt

Wok med kylling i spicy kokossauce

Wok med kylling og masser af grønt

Poke bowl med spicy oksekød, ris og grønt

Poke bowl med asiatisk oksekød, ris og grønt

Thaimad med kylling og grønt

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments