Hurtig, nem vinaigrette med honning og friske krydderurter.
Prøv lige at se en smuk grøn farve! Og så har den tilmed den dejligste friske smag af friske krydderurter og sødme fra honningen. En perfekt dressing eller marinade til dine salater sommeren igennem.
Vinaigrette med honning, Dijon og friske krydderurter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 0.5 dl citron- eller limesaft
- 0.5 dl olivenolie af god kvalitet (Jeg bruger altid olivenolie fra @Rosario)
- 2 spsk flydende honning
- 1 spsk Dijonsennep (gerne mere alt efter smag og behag) (Jeg brugte i dag en sennep tilsat honning fra @Maille)
- 0.5 håndfulde friske, fintsnittede krydderurter fx mynte, oregano og citrontimian
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Pisk citron- eller limesaft, den flydende honning og sennep sammen og tilføj herefter i en tynd stråle og under konstant piskning olivenolien. Pisk indtil du får en cremet konsistens (jeg bruger stavblender eller elpisker). Rør herefter de fintsnittede friske krydderurter i og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
- Opbevares på køl hvis du ikke får brugt hele portionen.
Tips til opskriften
Vinaigrette tilberedes meget nemt ved at blande olie med syre som f.eks. en god eddike eller som her, hvor jeg bruger citron eller limesaft. Smagen justeres og varieres ved at tilsætte sennep, flydende honning, salt, friskkværnet peber og meget gerne et ordentligt skud friske krydderurter.
Vinaigrette er mest kendt som salatdressing, men du kan også marinere f.eks. fisk og kylling i den.
Jeg bruger som hovedregel citronsaft eller limesaft til sommerens vinaigrette, fordi jeg elsker den friske smag citrusfrugterne giver og som jeg synes, passer perfekt til sommerens salater.
Sennep er et vidt begreb og rigtig mange sværger til Dijonsennep. Jeg bruger i denne opskrift en Dijonsennep der er tilsat honning. Den kan være lidt svær at få fat på, så brug blot den sennep du allerede har i køleskabet.
Friske krydderurter er et must i en god vinaigrette og jeg holder af at variere smagen på vinaigretten, netop ved at skifte imellem de forskellige krydderurter alt efter hvad vinaigretten skal blandes med: Oregano, timian/citrontimian, rosmarin, bredbladet persille, mynte og så dild og purløg naturligvis.