Sunde vafler bagt uden mel og sukker…
De her sprøde vafler er bagt helt uden mel og sukker og de smager simpelthen så skønt. Vi spiser dem til morgenmad og frokost som erstatning for brød.
Planlæg dine måltider…
Med en livsstil, hvor jeg forsøger at undgå mel og sukker, er det sværeste faktisk, at jeg ikke bare kan gå ind i Lagkagehuset og købe et lækkert brød med hjem til frokosten.
Jeg savner på ingen måde det traditionelle brød (det havde jeg ellers troet), men ind imellem savner jeg friheden til bare at gå ind i bagerforretningen og vælge fra alle hylder.
Den går ikke længere og skal der lækkert brød på bordet, skal jeg selv igang med at fremstille det. Det kræver planlægning og det kan være noget af en udfordring i en ellers travl hverdag. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg kan lave større portioner, så der er til flere dage.
Det her er en rigtig madvaffel:
Disse vafler er rigtige madvafler og de passer bedst med topping af pålæg, ost, fisk og masser af grønt.
Bruger du dem som morgenmad, smager det skønt med avocadoskiver og et spejlæg og så brøndkarse som det grønne drys.
I dag lavede jeg dem som frokost, hvor de blev toppet med:
- Røget laks, rødløg, avocado, brøndkarse og en lille ostecreme, jeg lavede af resterne af krydderosten rørt lind med lidt creme fraiche. Dertil et lille drys sort sesam.
- Sennepssild, rødløg, æg og masser af frisk brøndkarse og et lille drys sort sesam.
Jeg tilsætter vaffeldejen forskellige krydderier fra gang til gang alt efter hvad jeg lige har lyst til. I dagens portion blev det chipotle chili krydderi, men italienske krydderier smager også virkelig godt eller røget paprika….forsøg dig frem og find din egen favorit.
Rigtig god fornøjelse!
Madvafler med fisk og grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til 5-6 vafler:
- 1 bæger Philadelphia med krydderurter – 125 gram til vaflerne og resten til en lille creme
- 4 stk æg str. M/L
- 4 spsk Pofiber
- Lidt flagesalt og evt chipotle chili krydderi eller anden krydderi du holder af
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk cremefriache (som bruges til at røre resten af Philadelphia til en lille creme)
- Forslag til topping: Røget laks, sennepssild, kogte æg, avocado, rødløg, ostecreme lavet af resterne af Philadelphia rørt med lidt cremefraiche, brøndkarse eller andet mikrogrønt og sorte sesamfrø
Instruktioner
Så nem er det:
- Tænd vaffeljernet og pensel det evt med en lille smule olivenolie
- Kom alle ingredienserne sammen i et stort blenderglas eller skål og brug din stavblender til at køre dejen jævn og glat.
- Lad dejen hvile i 10-15 minutter
- Når vaffeljernet er varmet op, hældes en smule dej på hver plade og de bages i ca 5 minutter alt efter hvor tykke du vælger at lave dem.
- Læg de færdige vafler over på en bagerist, hvis de ikke spises straks
- Imens vaflerne bager kan du lave en dressing ved at røre resten af Philadelphia med lidt creme fraiche, koge æg og gøre resten af toppingen klar.
- Sådan bygger jeg vaflerne:Røget laks: 1 tsk creme, røget laks, avocado i skiver, lidt rødløg, frisk brøndkarse og et drys sort sesam.Sennepssild: I bunden frisk brøndkarse, smilende æg, sennepssild i mundrette stykker, rødløg og et drys sort sesam.
- Rigtig god fornøjelse!