Stenbiderrogn og lakserilette på sunde vafler

Stenbiderrogn – en mundfuld lykke

Stenbiderrogn, der også kaldes dansk kaviar, er en virkelig lækker delikatesse, der kan nydes på mange forskellige måder.

Sæsonen for stenbiderrogn er ganske kort og de fåes ofte i perioden februar til april. Så det gælder om at nyde de skønne fiskeæg, mens man kan.

Prisen er i starten af sæsonen ganske høj, men heldigvis falder den efterhånden til et prisleje, hvor de fleste kan være med.

Som nævnt tidligere kan du servere stenbiderrogn på flere forskellige måder, hvor den klassiske er på blinis med creme fraiche og fintsnittede rødløg.

De smager også skønt som fyld i en bagt kartoffel eller som her, hvor jeg har brugt dem som topping på en madvaffel sammen med en dejlig lakserilette, lavet med varmrøget laks.

Opskriften på mine madvafler, der er bagt uden mel og sukker finder du lige her. Du kan også anvende ristet rugbrød eller mit palæobrød, hvis du gerne vil undgå mel.

Sådan gør du:

På en madvaffel eller ristet brød lægger du nogle skiver avocado, der lige får et par dryp citronsaft, så de ikke bliver brune og kedelige.

Fordel først lidt lakserilette på vaflen og læg derefter stenbiderrognen henover.

Det er nemt at lave lakseriletten, hvor du blot findeler den varmrøgede laks og rører den med creme fraiche eller græske yoghurt, frisk fintsnittet dild og smager til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

  • 125 gram varmrøget laks (kunne være makrel el anden slags røget fisk)
  • 3 spsk græsk yoghurt eller creme fraiche 18%
  • Frisk dild
  • Lidt lime eller citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Slut af med at pynte madvaflerne med frisk dild, fintsnittede rødløg, skiver af radiser og evt et drys sorte sesamfrø.

Måske du har lyst til at prøve en anden lækker opskrift med stenbiderrogn – rygeostecreme og stenbiderrogn.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments