Smoothie bowl/nicecream med mango og passion

Uhmm Smoothie bowl

Og så med eksotiske frugter og knasende topping. Det er da slet ikke til at stå for!

Heldigvis er den både super nem og hurtig at lave og jeg spiser den sommeren igennem som morgenmad, sund snack eller dessert – ikke nødvendigvis alle tre ting på samme dag, vel (ha ha). Nå, men derudover så mætter den også rigtig godt, for jeg tilsætter altid et scoop proteinpulver til mine smoothies.

Smoothie bowl med mango og passion / nicecream

Vær den første til at vurdere!
Sund, nem og lækker smoothie bowl med eksotisk frugt og god mæthed. Kan nemt laves til nicecream.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 2 dl Mandelmælk
 • 1 håndfuld isterninger med mindre du anvender frossen frugt
 • 1 stk godt moden mango – fjern skind og sten (Kan du ikke få fat i en godt moden mango, så køb hellere fra frost. Det fungerer rigtig godt i en smoothie.)
 • 2 stk passionsfrugter – kun indmaden
 • 1 stk lille banan – der meget gerne må være frossen (Tip: Når du har overmodne bananer, så skræl dem, skær dem i skiver og stil dem side og side i en plastbeholder – og put dem i fryseren. Så undgår du madspild har har altid bananer klar til dine smoothies og nicecreams.)
 • Evt ½ stk Rød dragefrugt – den smager ikke af ret meget, men gir en dejlig farve
 • 1 scoop whey 100 med jordbærsmag

Topping:

 • Lidt hjemmelavet granola (link til opskrift nedenfor) (alternativt en færdigkøbt af god kvalitet)
 • Lidt grofthakkede pistacienødder
 • Lidt frisk frugt eller bær (jeg brugte 1 passionsfrugt og et par skiver rød dragefrugt)

Instruktioner

 • Alle ingredienserne til smoothien fyldes i et blenderglas og køres til en cremet smoothie med ensartet konsistens. Blir den for tyk, tilsættes evt lidt ekstra mandelmælk.
 • Skal smoothien bruges som nicecream hældes den i en plastbeholder med tætsluttende låg og puttes i fryseren en times tid.
  Det er vigtigt, at den ikke fryses ned med topping, da granolaen blir blød og kedelig ved nedfrysning.
 • Skal den bruges som smoothie bowl hældes den i skåle og der puýntes med granola og frisk frugt.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Proteinpulveret jeg bruger, er Whey 100 med jordbærsmag og det gir både en længere mæthed og en tykkere konsistens på smoothien.

Følger du med herinde, ved du sikkert allerede, at jeg er meget glad for smoothie bowls. Derfor vil du også finde flere opskrifter på dem herinde. Prøv f.eks. Smoothie med jordbær og peanutbutter (mest en snack eller dessert), Sund smoothie bowlGrøn smoothie bowl eller min Smoothie bowl med spinat og rødbede. Er du mere til hindbær, så skulle du prøve den her Smoothie med hindbær og kaffeskum. En rigtig frisk og lækker sommerdessert.

Flere af mine smoothie bowls kan du også bruge som nicecreams. Du fryser simpelthen smoothien ned uden pynt og topping. Tag den op i god tid inden servering og du har en cremet lækker – og langt sundere iscreme, som du kan nyde uden den mindste dårlige samvittighed.

Valg af topping….

Jeg laver stort set altid min topping selv – en nøddegranola – hvor jeg ind imellem udskifter nødderne alt efter, hvad jeg lige har i skufferne. På den måde ved jeg helt nøjagtigt, hvad der er puttet i – det har jeg det bedst med.

Har du ikke tid og lyst til at lave din egen, så fungerer en en færdigkøbt selvfølgelig også. Men husk lige at tjekke, hvor mange nødder der er tilsat – og om der er meget sukker i. Jeg føler mig ofte snydt, når jeg køber en færdiglavet granola. Der er ofte alt for mange havregryn og sukker og det duer ikke for mig.

Ud over granola tilføjer jeg gerne lidt frisk frugt eller bær. Her havde jeg tilfældigvis en rød dragefrugt, som har den mest fantastiske farve – men desværre stort set ingen smag. Men smukt ser det jo ud og så var der til gengæld fuld smæk på smagen fra passionsfrugten.

Husk endelig at undlade toppingen, hvis du vælger at fryse smoothien ned til nicecream. Den ellers sprøde granola blir blød og kedelig, når den fryses ned. Så det vil bare ødelægge en ellers cremet lækker smagsoplevelse.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments