Grøn smoothie bowl

Dessert til morgenmad…?

Ja, det lyder jo helt skørt, men det føles faktisk som om man sidder og nyder en virkelig syndig dessert der ved morgenbordet.

Grøn smoothie bowl

Vær den første til at vurdere!
Lækker og cremet smoothie bowl med spinat og broccoli

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 50 gram spinat (frosset)
  • 50 gram broccoli (frosset)
  • ½ stk avocado
  • ½ håndfuld persille
  • 1 stk banan (gerne frosset)
  • 10 gram nødder – jeg bruger mandler
  • 2 dl Mandelmælk eller et syrnet produkt
  • Evt lidt vand (hvis smoothien bliver for fast)

Topping:

  • Lidt friske eller frosne bær
  • 2 spsk granola

Instruktioner

  • Hæld først mandelmælk/yoghurt ned i blenderglasset og tilføj herefter de øvrige ingredienser.
  • Blend det hele til en ensartet konsistens. Smag til og virker den for syrlig kan du evt tilsætte dit foretrukne sødemiddel.
  • Hæld over i en skål og pynt med frisk eller frosset frugt og lidt god granola som knas.
  • TIP: Har du brug for ekstra mæthed, kan du tilføje 1 scoop proteinpulver og lidt ekstra vand.
    Du kan sagtens gemme din smoothie til senere eller evt tage den med dig. Hæld den over i en beholder og opbevar den køligt indtil du skal spise/drikke den.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

I virkeligheden spiser man et virkelig sundt og mættende måltid med masser af skjulte grøntsager – og naturligvis lækker frugt og knas. Og hvem kan sige nej til det? Ikke mig i hvertfald.

Smoothie bowls er ikke noget nyt fænomen og kigger du rundt på de sociale medier, vil du med garanti være faldet over indtil flere lækre smoothie bowls. Jeg har så først set lyset nu, for jeg plejer at være modstander af de flydende måltider.

Husk at variere…

Nu er jeg hoppet med på bølgen, men mest fordi jeg i disse bowls kan snige en masse grøntsager med ind, så det ikke alene står på frugt. Det er helt utroligt, for man smager dem næsten ikke.

Husk at variere både de frugter og grøntsager du bruger i dine smoothie bowls, men også den mælk, plantemælk, yoghurt eller plantegurt du anvender.

Hjemmelavet…

Plantemælk er desværre stadig ret dyrt ifht alm mælk. Derfor laver jeg gerne min egen mandelmælk – og det er faktisk utrolig nemt.

TIP: Jeg sier ikke min mandelmælk, da jeg gerne vil udnytte mandlerne bedst muligt. Det betyder intet, når du laver smoothies, da mandelmælken alligevel kommer i blenderen sammen med frugt og grønt.

Proteinpulver…

Jeg skifter imellem hvad jeg putter i af frugt og grønt, men jeg tilføjer stort set altid 1 scoop proteinpulver for at sikre lang mæthed. Det er helt op til dig, om du vil tilsætte proteinpulver, men har du lige som jeg svært ved at holde dig mæt længe på flydende kost, er det i hvertfald værd at prøve.

Der findes et utal af proteinpulver på markedet. Jeg har brugt Whey 100 i flere år og den fåes i flere smagsvarianter. Jeg har altid en med jordbærsmag og en mere neutral f.eks. med vanilje klar i skabet.

Granola, knas, topping…

Knas må der til og kært barn har mange navne. Hos os laver vi vores egen granola – eller for det meste i hvertfald. Det er både hyggeligt og super nemt og så sikre man, at man får lige netop den topping familien kan lide.

Også her er det vigtigt at du varierer indholdet, så ingen kører trætte i toppingen. Du kan nemt lave to slags ved at lave en grundopskrift, som du efter turen i ovnen deler i to og tilsætter f.eks. cacaonips i den ene portion og chiafrø og hampefrø i den anden.

Du kan også tilsætte tørret frugt, hvis du ønsker det og du kan søde din granola med f.eks. kokosblomst sirup. Kokosblomst sirup påvirker ikke dit blodsukker på samme måde som traditionelt sukker. Alternativt kan du søde med Sukrin Gold.

Personligt synes jeg ikke det er nødvendigt med ekstra sødning, da jeg stort set altid tilsætter sprøde kokosflager til mine blends. Når du blir bagt, blir de gyldne, sprøde og ekstra søde – en ren lækkerbisken.

Og derfor….pas på med granolaen, for den koster altså mange kalorier uanset, hvordan du sammensætter den. Så nøjes med 2-3 spsk granola og skynd dig at skrue låget på igen.

Granola kan du forøvrigt også bruge som topping på dine salater og som crunch på koldskål, hvis du gerne vil undgå de ikke helt så sunde kammerjunkere.

Min grundopskrift på granola finder du på linket her og du har måske også lyst til at prøve min nøddegranola. Begge varianter er lette og hurtige at lave og du kan nemt tilpasse mængden til dit behov.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments