Granola – Nøddegranola

Lækker crunchy nøddegranola….

En skøn og enkel granola fuld af lækkerier og helt uden stivelse og gluten. Du kan bruge den som som topping på din morgenmad f.eks. chiagrød /chiapudding eller yoghurt.

Brug den også som topping på dine desserter f.eks. iblandet grofthakket mørk chokolade og lidt kanel eller kardemomme. Jeg har bl.a. brugt den som topping på min gammeldags æblekage. Det var en succes!

Variation er altid godt….

Jeg kan godt li at variere min granola, så jeg skifter lidt imellem de nødder og kerner jeg kommer i. Her er lidt ideer til, hvad der passer godt:

 • Ristede kokosflager
 • Tørrede æbler
 • Tørrede tranebær
 • Mandler
 • Hasselnødder
 • Valnødder (bør udblødes nogle timer for at undgå den noget bitre smag)
 • Paranødder
 • Cashewnødder
 • Pekannødder
 • Macadamiannødder
 • Hørfrø
 • Hvid sesam
 • Græskarkerner
 • Mørk chokolade
 • Krydderier: Kanel og kardemomme
 • Sødning: kokossukker eller sukrin gold

Med eller uden sødning

Jeg har gerne to slags granola, en morgenmads-granola uden sødning som jeg bruger som topping på f.eks. chiagrød og yoghurt. Her skifter jeg lidt imellem smagsgivere som tørrede kokosflager, tørrede æbletern og tranebær.

Derudover har jeg denne nøddegranola, som jeg bruger som topping på desserter. Den er sødet med kokossukker og tilsat krydderier som kanel eller kardemomme og så skifter jeg imellem ristede kokosflager, tørrede æbletern og tranebær. Skal det være ekstra lækkert (og syndigt) tilsætter jeg grofthakket mørk chokolade.

Så nemt er det!

Det er så nemt at lave denne granola, at det ikke kræver nogen opskrift. Du tænder ovnen på 100 grader og blander de nødder (hakker dem groft), kerner, tørrede frugt og evt. krydderier og kokossukker som du kan li.

Bred det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt den ind i ovnen 1 times tid.

Afkøl granolaen helt inden du kommer dem på et glas med tætsluttende låg.

Vil du lave flere slags granola på en gang, kan du starte med at lave en basis-granola og først efter at den har været i ovnen, deler du den og tilsætter de krydderier og sødning som du ønsker.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments