Pizza med ostecreme og krydrede tomater

Hjemmelavet pizza smager bare bedst! Her er pizzadejen smurt med en lækker creme og toppet med masser af små marinerede tomater og en blød bøffelmozzarella. Helt enkelt og meget, meget lækkert!

Pizza med små krydrede tomater og mozzarella

Vær den første til at vurdere!
Skøn hjemmelavet pizza – sprød og lækker bund med oste-fraiche creme, små krydrede tomater og cremet bøffelmozzarella.
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til 1 stk:

 • Ca 225 gram pizzadej
 • 1 spsk creme fraiche 9%
 • 1 spsk Prima Donna creme (eller blot lidt ekstra creme friache)
 • 2 håndfulde flerfarvede cherrytomater – halverede
 • 2-3 spsk mørk balsamico
 • 2 fed hvidløg – fintsnittede
 • 1 spsk olivenolie
 • Lidt salt, friskkværnet peber
 • Krydderier Frisk timian, rosmarin og oregano – fintsnittede (eller tørrede krydderier af god kvalitet)
 • 2 skiver gedeost eller lidt revet gouda, mozzarella eller hvad du foretrækker
 • 1 stk. bøffelmozzarella – alternativt en almindelig mozzarella af god kvalitet

Instruktioner

Sådan gør du:

 • Start med at lave pizzadejen efter en af mine opskrifter fra bloggen.
  Varm altid ovnen op på MAX og i rigtig god tid inden bagning. Varm en bagesten eller bageplade med op, så den er brandvarm når pizzaen skal bages.
  Rul dejen ud på en meldrysset bord. Jeg kan godt li at lave mine pizza lidt rustikke, så de ikke bliver helt perfekt runde.
  Det vælger du selv, men husk at rulle pizzadejen tyndt ud, så du sikrer en sprød og lækker bund.
  Bager du på en sten behøver du ikke bruge bagepapir, men for nogle er det nødvendigt når der bages på en alm bageplade. det gælder især hvis din ovn ikke kan gå op til helt samme temperatur som min. Her må du ty til bagepapir.
  Jeg gør det, at når jeg har rulle min pizzadej ud i den ønskede størrelse, så lægger jeg den over på en stor bagespade, der også lige har fået et drys mel. Her "bygger" jeg så min pizza. Det gør det lettere, når den skal flyttes ind i ovnen med fyldet på.
  Til disse hvide pizzaer, hvor der ikke anvendes tomatsauce laver jeg en blanding af cremefraiche 9% og f.eks. en cremet Prima Donna. Vil du spare lidt på kalorierne, kan du sagtens nøjes med at bruge creme fraiche.
  Fordel en skefuld af cremefraiche/Prima Donna blandingen på pizzadejen, men lad den yderste kant fri.
  Fordel små skiver gedeost henover – eller en revet ost du holder af.
  I en skål blander du de små halverede tomater, lidt flagesalt, friskkværnet peber, fintsnittede friske krydderurter, hvidløg og lidt olivenolie godt sammen.
  Fordel tomatblandingen ud over cremefraiche/osteblandingen.
  Sæt pizzadejen ind på den brandvarme bagesten og lad den stå ved den høje temperatur et par minutter inden du sænker varmen til omkring 225 grader.
  Hold øje med pizzaen og tag den ud, når den er fin gylden og sprød.
  Læg straks store stykker bøffelmozzarella på den brandvarme pizza, så den smelter let og dryp et par dråber olivenolie henover.
  Giv et drys friske krydderurter henover og server mens den er rygende varm.
  Rigtig god fornøjelse!

Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Hjemmelavet er bedst!

Jeg foretrækker til hver en tid en hjemmelavet pizzadej – og det behøver ikke være så indviklet.

Jeg har lavet to opskrifter, den nemme og den ultimative. Den nemme pizzadej er den hurtigste at lave og kan være klar på omkring en times. Den ultimative er lavet med surdej og gir dig de allerbedste bunde. Men den er til gengæld lidt mere tidskrævende, da den blir bedst med koldhævning.

Spiser du ikke mel, er der også hjælp at hente i blomkålspizza og fathead-pizza. Du laver blot bundene som beskrevet i de respektive opskrifter og laver derefter toppingen som i opskriften herunder.

Har du travlt og fik du ikke slået en pizzadej op i tide, kan du købe færdige pizzabunde eller et lækkert fladbrød hos de fleste bagere. Jeg har forleden set et lækkert fladt “flûte” i Lagkagehuset. Det kunne jeg godt finde på at bruge i en snæver vending.

Ost, ost, ost….

I denne opskrift får osten en central rolle sammen med tomaterne. Der er nemlig ingen tomatsauce, men derimod en slags ostecreme lavet af creme fraiche blandet med Prima Donna creme.

Jeg bruger en stor lækker bøffelmozzarella som topping, men kan du ikke finde en sådan, så bruger du bare en helt almindelig god mozzarella.

Jeg er vild med gedeost i varme retter og især oven på pizza sammen med tomater…uhhh det er simpelthen så lækkert. Hvis man altså er vild med gedeost.

Er du ikke vild med gedeost, kan du sagtens skifte gedeosten ud med en anden ost som du holder af.

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments