Pizza med kartofler og svampe

hvid pizza med champignoner

Efteråret byder på svampe i alle afskygninger og det gælder om at benytte sig af muligheden for at lave denne skønne pizza toppet med tynde kartoffelskiver og smørristede svampe.

Du kan bruge lige de svampe du har lyst til, men kantareller er bare de bedste. Lige nu, her i skrivende stund havde min grønthandler desværre ikke kantareller, så jeg har brugt et svampemix med forskellige svampe. Det fungerede rigtig fint, men jeg glæder mig da til at lave pizzaen endnu engang, når der er kantareller i grøntafdelingen.

Pizza med kartoffel og svampe

Vær den første til at vurdere!
Sprød bund med smeltende varm ost, tynde kartoffelskiver og smørristede svampe. En skøn efterårspizza!
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • Ca 225 gram pizzadej
 • 1 spsk smør
 • 1 bakke Brune markchampignoner eller andre svampe skåret i kvarte
 • 1 stk bagekartoffel skåret i papirstynde skiver
 • 3 stk hvidløg – fintsnittet
 • 1 stk mozzarella – revet i mindre stykker (Kan du få fat i Burrata kan du bruge den – det smager fantastisk)
 • 2 håndfulde friskrevet ost f.eks. Gouda eller anden ost der egner sig til at smelte
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
 • Lidt Pizza seasoning eller andet pizzakrydderi
 • Lidt frisk rosmarin og timian – fintsnittet
 • 3 spsk basilikumspesto
 • ½ stk citron – fintrevet skal

Instruktioner

 • Start ovnen op i god tid ved højeste temperatur: Sæt samtidig bage- eller pizzastenen ind, så den bliver ordentlig varmet igennem inden du starter bagningen.
 • Rist svampene i smør og hvidløg og krydr med fintsnittet timian, flagesalt og friskkværnet peber. Lav imens resten af pizzaen klar.
 • Rul dejen ud på et meldrysset bord, gerne i en lidt rustik form, så man kan se, at den er hjemmelavet. Læg den bagefter over på en meldrysset bagespade og fortsæt med toppingen herfra.
 • Smør basilikumspesto ud på pizzabunden og fordel papirstynde kartoffelskiver hen over hele bunden og top med rosmarin og lidt fintrevet citronskal. Dryp med lidt olivenolie og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
 • Sæt pizzen ind i ovnen og bag den ca 5 minutter til bunden har "sat sig". Tag herefter pizzaen ud igen og fordel de smørristede svampe og ostene henover.
  Sæt pizzaen tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og kanterne er gyldne og bunden er sprød.
  TIP: Bruger du burrata i stedet for mozzarella, bør du vente med at lægge den på pizzaen til den er færdig i ovnen.
 • Tag pizzaen ud af ovnen og drys med frisk basilikum eller timian og lidt pizza seasoning. Server og NYD den!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Hjemmelavet eller færdiglavet pizzadej…

Pizzadej er let at lave – især hvis du har en røremaskine. Har du ikke tid eller energi til det, kan man heldigvis købe den færdig og lige klar til brug.

Jeg laver altid min egen, for selv den bedste købedej kan altså ikke slå en hjemmelavet en af slagsen. Så hvis du har tid og lyst, kan du prøve mine opskrifter på pizzadej.

Jeg har tidligere delt to opskrifter herinde. Den ene er min ultimative pizzadej med surdej og den smager fantastisk, men tar lidt længere tid at blive klar. Den anden er en helt klassisk pizzadej, du kan have klar på under en time.

Sådan bager du den perfekte pizza

En ovn, der kan klare høje temperaturer og en pizzasten/bagesten er de to vigtigste faktorer, når vi taler om perfekte pizzabunde.

Ja, ok selve dejens struktur er også rigtig vigtig, men selv den bedste pizzadej gir ikke sprød bund, hvis den ikke bliver bagt på den rigtige måde.

Min ovn er bevidst valg, fordi den kan varme op til 300 grader. Det er efterhånden svært at finde ovne, der kan det, så måske kan din ovn kun gå op på 275 eller mindre. Uanset hvad, skal du bruge almindelig ovn og stille den på den højest mulige temperatur.

Stil bagestenen eller pizzastenen ind på en rist samtidig med at du varmer ovnen op. Når ovnen viser, at den har opnået den valgte temperatur, så husk, at stenen ikke har opnået samme temperatur. Lad derfor gerne ovnen varme mindst 15 minutter længere inden du smider den første pizza ind.

Har du ikke en bagesten eller pizzasten kan du bruge en alm bageplade, som du også sætter ind samtidig med at du starter ovnen op. Husk at du så “bygger” din pizza på bagepapir, som du ved hjælp af en pizzaspade hjælper over på bagepladen. Så undgår du at pizzaen hænger fast i pladen. Det slipper du for, når du bruger en sten.

Andre pizza-opskrifter du måske har lyst til at prøve…

Pizza – vegetar – dejlig vegetarisk pizza med squash og cherrytomater

Pizza med tomater, karamelliserede rødløg og Burrata – endnu en vegetarisk pizza med krydrede tomater

Pizza med zucchinibund – til dig der ikke spiser mel (LCHF)

Pizza med kål og kantareller – når der er kantareller i grøntafdelingen

Pizza med artiskok og masser af grønt – en rigtig forårspizza med friske artiskokker

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments