Fathead pizza – low carb

Low carb pizza uden blomkål…

Repost….fordi den fortjener at komme frem i lyset igen!

Her får du en low carb pizza, uden mel og uden den blomkål, der traditionelt bruges som base i en low carb pizza. Er du lige så fedtforskrækket som jeg, skal du måske lige vænne dig til tanken om den store mængde ost, men hey det smager fantastisk……

Jeg har længe kredset om de her såkaldte fat head pizzas, der florerer på de amerikanske low carb sites – og nu måtte jeg bare prøve. Min skepsis har bund i min fedtforskrækkelse, der virkelig blev sat på en hård prøve med denne pizza. Jeg lavede derfor en ekstra af den gode gammeldags blomkålspizza. Just in case.

Er det et absolut MUST for dig, at en pizza får en sprød og knasende bund, så er fat head pizzaen ikke noget for dig. Til gengæld smager den fantastisk.

Spiser du low carb, lchf eller keto i forbindelse med et vægttab så husk, at uanset hvad, så kan du kun tabe dig hvis du er i et kalorieunderskud. Denne pizza er en meget kalorietung affære på grund af de store mængder ost, så lav endelig en stor blandet salat, som du spiser til.

Prøv også min opskrift på blomkålspizza – den er stadig min personlige favorit.

Det brugte jeg til en stor bradepande:

Bund:

 • 250 g Philadelphia med krydderurter
 • 250 g revet ost f.eks. parmesan og rød cheddar
 • 3 æg str. M/L
 • 1 dl. Pofiber eller 2 dl mandelmel

Sådan gør jeg:

 1. Alle ingredienserne røres grundig sammen i foodprocessor eller med en håndmixer
 2. Bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir
 3. Bag pizzabunden ved 200 grader i ca 20 minutter til den er fast og gylden på overfladen
 4. Tag pizzabunden ud og lad den køle lidt af
 5. Fordel tomatsauce og topping efter ønske
 6. Bag pizzaen igen ca 15 minutter

Tomatsauce:

 • 1 dåse flåede tomater (400 gr)
 • 2 fed knuste hvidløg
 • Oregano, chiliflager, timian, Taco spice mix (urtekram)
 • Flagesalt og friskkværnet peber
 • Alt koges godt igennem – smag til

Forslag til topping:

 • Frisk mozarella
 • Parmaskinke eller lign
 • Hakket oksekød
 • Chorizo-pølse
 • Løgringe
 • Laks
 • Tun
 • Spejlæg – slå æg ud på pizzaen inden den sættes i ovnen
 • Friske krydderurter fungerer bedst, når de lægges på lige når pizzaen kommer ud af ovnen, så de ikke bare tørrer ud

Rigtig god fornøjelse!

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments