Pasta med kødboller…
Lyst til lækker italiensk mad? Jamen, så kom med på en hurtig tur i det italienske køkken. Det blir både nem og virkelig lækkert!
Pasta med kødboller i tomatsauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge til kødbollerne:
- 600 gram hakket kød f.eks. kylling, okse eller svin
- 1 stk gult løg – fintsnittet
- 1 stk æg str M/L
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Det skal du bruge til tomatsauce:
- 500 gram hakkede, flåede tomater (Vil du ungå tomatstykkerne kan du i stedet anvende passata)
- 1 håndfuld soltørrede tomater skåret i mindre stykker
- 2 tsk Italienske krydderier (Jeg bruger Pizza Seasonning fra EpicSpice)
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk løgpulver
- 1 tsk rørsukker
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Derudover skal du bruge
- Pasta eller spaghetti til 4 personer
- 1 håndfuld friskrevet parmesan eller Le Gruyére
- Lidt friske basilikumsblade
Instruktioner
Sådan laver du kødbollerne:
- Rør ingredienserne sammen og form dem til små kødboller. Steg dem i lidt olie på en varm pande. Når kødbollerne er færdige, lægges de over på et fad. Du skal IKKE vaske panden af for stegerester, da de giver dejlig smag til saucen.
Sådan laver du den hurtige tomatsauce:
- I stegeresterne fra kødbollerne tilsætter du de flåede, hakkede tomater og de soltørrede tomater, der er skåret i mindre stykker.Tilføj krydderier og sukker og lad det hele koge godt igennem, så det begynder at tykne.
Sådan samler du pastaretten:
- Vend pastaen i tomatsaucen og fordel halvdelen af kødbollerne henover (resten serveres i en skål ved siden af). Riv lidt af osten henover og drys med friske basilikumsblade.Stil gerne resten af osten ind på bordet sammen med et lille rivejern. Så kan alle selv forsyne sig efter smag og behag.
- Rigtig god fornøjelse!
De små saftige kødboller vækker altid glæde hos både store og små. I dag har jeg valgt at lave dem med hakket kylling, men både svin og oksekød fungerer super fint.
Er du også glad for kødboller, så kan du finde flere opskrifter med dem herinde. Prøv f.eks. min populære Kødboller med squash spiraler, Curry suppe med kyllinge kødboller, Krydrede kødboller på spyd | opskrift på de lækre kofta eller måske Kødboller i thai-sauce.
Tip: Når der er tilbud på hakket kød, køber jeg ofte stort ind og så laver jeg en stor portion kødboller, der tilberedes i ovnen. Det er lettest, når der skal laves mange. Så fryses de ned i mindre portioner og er lige til at tage op, når aftensmaden gerne må gå lidt hurtig.
Og ja, så kan man faktisk købe færdiglavede kødboller. De ligger i køledisken i en stor pakke, der rigeligt rækker til hele familien. De laves i både kylling og svin og lige til at bruge. Så har du ikke tid og lyst til at lave dine egne kødboller, så er de faktisk ganske udemærkede. Tror også de ville vække glæde i ungernes madpakker.