Curry suppe med kyllinge kødboller

Curry suppe med kyllinge kødboller er en skøn suppe med masser af smag fra de varme krydderier og dejlig kål, pak choi og slikærter som sundt fyld. 

I dag har jeg valgt at tilføje en portion små kyllinge kødboller, der gav dejlig smag og ekstra mæthed til den ret krydrede suppe.

Ideen til curry suppe med kyllinge kødboller kom egentlig, da jeg for et stykke tid siden lavede kødboller i Thai-sauce og drengene var så vilde med den spicy curry-sauce. Det kom der så denne suppe ud af – og den var et hit!

Curry suppe med kyllinge kødboller

Vær den første til at vurdere!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til kyllingekødbollerne

  • 600 gram hakket kylling
  • 1 mellemstort alm gult løg – fintsnittet
  • 2 stk æg
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til curry suppen:

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 1 stk alm gult løg – fintsnittet
  • 2-3 stk hvidløg – fintsnittet
  • 2 spsk curry paste
  • 1 stor spsk gurkemeje
  • Ca 10 cm frisk ingefær – skrællet og fintrevet
  • 2 stk mini pak choi – groftsnittede
  • 6-8 stk palmekål – groftsnittet
  • 1 lille pose slikærter fra frost
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk (400 ml)
  • 8 dl kyllingebouillon af god kvalitet
  • Lidt fishsauce, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
  • 1 håndfuld bredbladet persille – groftsnittet (som pynt)
  • 2 stk squash – kørt igennem spiralizer
  • 1 stk lime skåret i både (til servering)

Instruktioner

  • Start med at røre farsen sammen til kødbollerne. Form små kødboller (for kortere stegetid) og steg dem på en stor pande i en smule olie.
    Lav imens curry suppen klar.
  • Varm olien op i en stor stegegryde eller pande med meget høje kanter og steg først løg til de er klare og tilsæt dernæst hvidløg, fintrevet ingefær, gurkemeje og curry paste. Lad det hele simre med nogle minutter indtil det dufter dejligt. Pas godt på det ikke brænder på i bunden.
  • Tilsæt nu pak choi og palmekål og vend det godt rundt i løgblandingen – lad det stege et par minutter inden du tilsætter kokosmælk og kyllingebouillon.
  • Lad det koge godt igennem inden du tilsætter slikærterne, der blot skal varmes.
  • Smag suppen til med flagesalt, friskkværnet peber og fishsauce.
    Skal suppen være stærkere? Tilføj ekstra curry paste og friskrevet ingefær, men pas på det ikke bliver for krydret!
  • Tilsæt nu de færdigstegte kyllingekødboller og squashnudlerne, der lige som slikærterne kun skal varmes for at være klar.
  • Giv suppen et gavmildt drys bredbladet persille og server den rygende varm med limebåde og evt sammen med lidt lækkert brød.
    Du kan inde på bloggen finde et væld af opskrifter på lækkert brød både med og uden mel
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Spis (mere) kål!

Kål var i mange år en lidt overset grøntsag, men det har heldigvis ændret sig. Faktisk betragtes kål i dag som en superfood og er noget af det sundeste du kan spise.

Kål udgør en af grundstenene i det nordiske køkken, men det ville være synd at begrænse sig til det nordiske køkken. Kål egner sig lige så godt i en thai-inspireret suppe som den du får opskriften på i dag.

Kål strutter af sundhed, ja faktisk er kål de rene vitaminbomber! Derudover indeholder de en masse gode stoffer, glucosinolater og kostfibre, der både gavner dine tarmbakterier, dit immunforsvar, forebygger kræft og forskellige livsstilssygdomme som f.eks. type 2 diabetes.

Luft i maven….

Kål kan være en kras omgang for maven og det afholder desværre mange fra at spise den sunde kål. Kål KAN nemlig give luft i maven.

Luften skyldes de svovlforbindelser, der dannes – men bare rolig. Det er kun i starten. I takt med at mave og tarm vænner sig til kålen, forsvinder generne.

Du kan også prøve at vænne maven til kål, ved i starten at spise kålen tilberedt i stedet for rå. Og husk at drikke godt med vand til.

Brug for ekstra mæthed….?

Spiser du stivelsesholdige fødevarer, kan du tilsætte æggenudler til suppen og på den måde sikre ekstra mæthed.

Vil du som jeg, gerne undgå stivelsen, kan du i stedet køre 1-2 squash igennem en spiralizer, så de bliver til squash-nudler. De skal blot tilsættes den varme suppe lige før servering.

Du kan også servere friskbagte naanbrød eller et lækkert friskbagt fuldkornsbrød med eller uden mel.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments