Pasta i fad med kylling og grønt i rød pestosauce. Det er altså virkelig lækkert med den saftige kylling og pastaen, der vendes med ristede champignoner og rød peberfrugt i en cremet pestosauce. Og du kan nemt skrue op og ned for, hvor spicy pastaretten skal være.
Pasta i fad med kylling og grønt i rød pestosauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 4 stk. kyllingebryster
- 400 gram pasta af god kvalitet f.eks. penne (Spiser du ikke stivelse, kan du erstatte den traditionelle pasta med en grøntsagspasta.)
- 1 stk. stort rødløg skåret i tynde både
- 3-4 fed hvidløg – fintsnittede
- 1 spsk olivenolie
- 3 skiver bacon skåret i tern
- 1 bakke champignoner – skåret i kvarte eller halve alt efter deres størrelse
- 1-2 stk rød snackpeber skåret i grove tern
- 2.5 dl madlavningsfløde
- 1 spsk Epic Spice Chipotle Honey Rub eller anden krydderiblanding fx med chipotle, røget paprika, salt og friskkværnet peber. Er du ikke til spicy mad, bør du nøjes med 1/2 spsk krydderi.
- 1 glas rød pesto med soltørrede tomater, nødder og god olivenolie
- 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
- Evt 2 stk forårsløg – fintsnittede
Instruktioner
Sådan gør du:
- Sæt en stor gryde vand med salt over og kog din pasta efter anvisning på pakken.Når pastaen er lige netop al dente drænes vandet fra og stilles til side. Det er meget vigtigt, at pastaen IKKE koges længere, da den senere skal med i den varme sauce.Husk at gemme lidt af kogevandet til at justere konsistensen af pestosaucen.
- Imens pastaen koger, laver du kyllingen og saucen klar.
- Steg bacontern gyldne i en dyb pande eller stegegryde og læg dem herefter over på lidt køkkenrulle.Panden skal IKKE vaskes af, da stegeresterne gir dejlig baconsmag til saucen.
- Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og svits dem i stegeresterne evt tilsat lidt ekstra olivenolie i den samme pande/stegegryde. Krydr dem godt med italienske krydderier og lidt mild eller røget paprika.Når de har fået en fin stegeskorpe lægger du dem over på en tallerken. De behøver ikke være helt gennemstegte, da de får den sidste tilberedning i saucen.
- Sauter løg til de er klare og tilsæt champignonerne, hvidløg og rød snackpeber.Lad det hele stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter madlavningsfløde og pesto.Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og vend det hele godt rundt. Kog det godt igennem og smag til og juster evt. med ekstra krydderier, salt og friskkværnet peber.Tip: Du kan bruge lidt af pastavandet til at justere saucens konsistens med.
- Læg de kogte og godt drænede pasta tilbage i saucen, vend det hele grundigt sammen og lad det simre et par minutter.
- Lige inden servering drysser du med fintsnittet bredbladet persille, fintsnittede forårsløg og fordeler den sprødstegte bacon henover.Server med en stor blandet salat – og nyd det!
Tips til opskriften
Når du vælger rød pesto på hylden, så gå efter en med soltørrede tomater eller bagte peberfrugter, nødder og en god olivenolie. Det betyder bare rigtig meget for smagen i retten, at de produkter du bruger, er af god kvalitet.
I opskriften, har jeg brugt Rigatoni pasta, men du kan sagtens bruge andre pastavarianter som f.eks. pappardelle, fettuccine eller spaghetti. Kog altid pasta al dente i rigeligt saltet vand. Det er især vigtigt, når pastaen efterfølgende skal vendes i en sauce, hvor den så tilberedes yderligere. Et tip er, at gemme lidt af kogevandet fra pastaen. Det indeholder stivelse og smag og egner sig rigtig godt til at justere konsistensen på saucen eller den færdige pastaret.
Jeg serverer gerne lidt groft brød til, f.eks. mit rustikke madbrød og en hel enkel tomatsalat.
Prøv også: Pasta Alfredo med fettuccine og saftig kyllingebryst eller hvad med den her lækre opskrift på Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa