Lækker vegetarmad
Uhhh det her er bare LÆKKERT! Og heldigvis både sundt og mega nemt og i al sin italienske enkelthed med auberginer, tomatsauce og masser af friskrevet parmesan. Om du vil, en vegetarisk lasagne.
Melanzane alla Parmigiana
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Ca 500 gram auberginer skåret i tynde skiver
- 2 stk æg
- Lidt fint salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie til at stege i
- 2 håndfulde friskrevet parmesan
Tomatsauce:
- 2 dåser flåede, hakkede tomater af god kvalitet (800 gram)
- Lidt olivenolie
- 2 stk banenskalotte eller små gule løg – fintsnittede
- 2-3 fed hvidløg – skåret i tynde skiver
- 1 tsk sukker
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 1 spsk frisk oregano – fintsnittet (Alternativ: tørret)
- 1 spsk frisk timian – kun de små blade (Alternativ: tørret)
Til pynt:
- Nogle friske basilikumsblade som drys ved servering
- Evt blandet salat
- Evt friskbagt brød – f.eks. focaccia
- Evt lidt ekstra parmesan
Instruktioner
- Start med at skære auberginerne i tynde skiver, drys med fint salt og lad dem trække i minimum 30 minutter, så væden trækkes ud.
- Lav imens tomatsaucen:
- Varm olivenolien op og steg løg og hvidløg til de er klare.
- Tilføj de flåede, hakkede tomater, krydderier, sukker og friske krydderurter og lad det simre uden låg – jo længere, jo bedre smag.
- Skyl aubergineskiverne fri for saltet og dup dem tørre med køkkenpapir eller i et rent viskestykke.
- Pisk æggene sammen og vend aubergineskiverne i æggene, hvorefter de steges gyldne i varm olivenolie. Det tager kun ganske få minutter, hvorefter de lægges over på lidt bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Smag tomatsaucen til og juster gerne med ekstra krydderier alt efter behov.
- Smør et ovnfast fad eller pande med lidt olivenolie, læg et lag tomatsauce i bunden og herefter et lag stegte aubergineskiver og lidt parmesan. Herefter igen tomatsauce osv. Slut af med tomatsauce og revet parmesan.Tip: Skal det være ekstra lækkert kan du foruden den revne parmesan tilføje tynde skiver frisk mozzarella.
- Bag i ovnen 15-20 minutterLav imens tilbehøret f.eks. salat og focaccia
- Drys den færdige Melanzane med friske basilikumsblade og nyd den med salaten og evt det lækre brød.
- Rigtig god fornøjelse!
Når du laver Melanzane, er det vigtigt, at du skærer auberginerne i tynde skiver, der får lov til at trække med salt mindst 30 minutter. På den måde trækkes der ret meget væde ud og du undgår, at din Melanzane blir våd og kedelig. Efterfølgende skyller jeg auberginerne fri for salt og dupper dem tørre i lidt køkkenpapir eller et viskestykke. Jeg foretrækker at vende auberginerne i sammenpisket æg inden de steges ganske kort på panden, men tåler du ikke æg, springer du bare æggene over.
Imens auberginerne steger, laver jeg den dejlige tomatsauce med flåede, hakkede tomater på dåse, men af god kvalitet, løg, hvidløg, lidt salt, sukker, friskkværnet peber og frisk eller tørret timian og oregano. Lad den endelig småkoge så længe som muligt – jo længere jo bedre og dybere smag.
Melanzane kan du nyde året rundt og i sommerperioden, hvor du måske drukner i tomater fra drivhuset, er det oplagt at lave retten med de friske tomater.
Vild med italiensk mad…?
Italiensk mad, der med få ingredienser og nem at lave og ikke mindst med skøn smag, kommer ofte på bordet herhjemme. Derfor finder du også en række italiensk-inspirerede opskrifter på både brød og varme retter herinde. Herunder får du nogle direkte links, som du måske vi afprøve:
Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce
Kartoffelfad med italienske kødboller
Italiensk pizza med luftig bund uden æltning
Pizza – italiensk pizza med salami og to slags oste
Focaccia – minifocaccia med pynt
Italienske kødboller i tomatsauce
Pasta carbonara med kylling og bagte tomater
Pasta verde – pasta i cremet grøn pestosauce med ærter
Spaghetti med kødboller i krydret tomatsauce