Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce

Skal det være nemt og virkelig lækkert….så MÅ du bare prøve de her skønne italienske kødboller, der er krydret med revet ost og italienske krydderier. De ligger i en cremet flødesauce med soltørrede tomater og spinat. Uhmmm det er bare lækkert for både store og små!

Du kan servere både ris, pasta, quinoa og små kartofler til. Og ja, jeg er sikker på, at en lækker kartoffelmos vil bringe lykke i de kolde måneder.

Italienske kødboller og spinat i cremet flødesauce

5 fra 2 vurderinger
Opskrift på store saftige kødboller med revet ost og italienske krydderier i en skøn sauce med soltørrede tomater, spinat, fløde og parmesan.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Til de italienske kødboller:

  • 500 gram hakket kylling
  • 1 håndfuld revet mozzarella
  • 4 fed knust hvidløg
  • 2 tsk Pizza Seasoning fra EpicSpice eller andet italiensk krydderi
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks timian og bredbladet persille
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 1 stk æg
  • Olie/smør til at stege i

Til spinatsaucen:

  • 4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1 stk gult løg – fintsnittet
  • 150 gram soltørrede tomater skåret i mindre stykker
  • 2 håndfulde frisk spinat – grundigt skyllet og duppet tørre
  • 1-1.5 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl fløde eller madlavningsfløde
  • 1 håndfuld friskrevet parmesanost
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med

Forslag til tilbehør:

  • Løse ris, pasta, kartofler, kartoffelmos, quinoa, blomkåls- eller broccoliris.

Instruktioner

  • Rør den hakkede kylling sammen med æg, revet mozzarella, knust hvidløg og italienske krydderier grundigt sammen.
  • Varm olie og/eller smør i en pande. Form middelstore kødboller der steges på panden til de er gennemstegte. Løft dem herefter over på en tallerken imens du laver saucen. Dæk dem til, så de holder sig varme.
    Panden skal IKKE vaskes af.
  • Tilføj efter behov lidt ekstra smør/olie til panden og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.
  • Snit de soltørrede tomater i mindre stykker og tilføj dem. Lad dem sautere med et minuts tid inden du tilføjer bouillon og fløde/madlavningsfløde.
  • Kog saucen lidt ind og tilføj så parmesanosten. Rør rundt så den fordeles i saucen og lad saucen simre indtil den opnår en cremet konsistens.
  • Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og tilføj spinaten. Vend den rundt til spinaten falder sammen.
  • Læg kødbollerne ned i den varme sauce og server med løse ris, pasta, kogte kartofler, kartoffelmos eller quinoa.
    Vil du spare på kulhydraterne kan du i stedet servere med blomkåls- eller broccoliris.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
5 fra 2 vurderinger

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Er du vild med kødboller?

Hvis du også er vild med saftige kødboller, så skulle du prøve mine andre opskrifter, hvor kødboller spiller en central rolle. Se f.eks. her:

Boller i karry – store saftige kødboller i cremet sauce

Pasta med kødboller i krydret tomatsauce – nem opskrift

Asiatiske kødboller – opskrift på sticky meatballs

Italienske kødboller i tomatsauce

Kyllinge kødboller i spicy kokossauce

Kødboller i thai-sauce

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments