Pasta verde med ærter

Italiensk når det er allerbedst – enkelt og ganske fantastisk!

Jeg er vildt betaget af det italienske køkken. Deres sans for enkeltheden, skønne farver og de mange smagsoplevelser. 

Lækker italiensk opskrift på Pasta Verde med ærter

Pasta Verde – pasta i cremet grøn pestosauce

Vær den første til at vurdere!
Nem og virkelig lækker italiensk pastaret, du kan bruge både som hverdagsmad og med ganske få virkemidler pifte op til den lækrest week-end eller gæstemad.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet basilikumspesto

  • 1.5 – 2 dl Olivenolie af rigtig god kvalitet (Juster mængden af olivenolie efter hvor tyk konsistensen af din pesto skal være. )
  • 2 store håndfulde friske basilikumsblade
  • 75 gram friskrevet parmesanost
  • 50 gram pinjekerner (det blir ekstra godt, hvis du tør-rister dem på panden forinden)
  • 50 gram cashewnødder eller mandler (mandlerne skal ikke smuttes)
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt citronsaft (til at smage til med)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Pasta verde:

  • 500 gram Tørret pasta – koges al dente i letsaltet vand efter pakkens anvisning
  • Lidt olivenolie
  • 1 stk stor bananskalotteløg eller lam løg – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg – fintsnittet
  • ½ portion hjemmelavet basilikumspesto eller 1 glas færdiglavet
  • 100 gram friske eller frosne ærter, der tøes op
  • 1 stk burrata
  • 1 håndfuld pinjekerner (gerne tør-ristet på panden)
  • Lidt friske basilikumsblade
  • Lidt friskrevet parmesanost

Instruktioner

Sådan laver du din egen basilikumspesto:

  • Rist pinjekerner og cashewnødder ganske kort på en tør pande. Lad dem køle af og hæld dem over i en blender/foodprocessor sammen med olivenolie, basilikumsblade, friskrevet parmesan, hvidløg og en smule flagesalt.
    Blend indtil pestoen har den konsistens du ønsker. Smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
    Opbevares i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet.

Sådan laver du pasta verde – pasta i grøn pestosauce:

  • Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Det er MEGET vigtigt, at pastaen kun koges al dente, da den færdiggøres i saucen. Husk at gemme lidt af kogevandet, som du skal bruge i saucen!
    Imens pastaen koger, laver du den grønne pestosauce klar.
  • Varm en smule olivenolie op i en stor gryde, der vil kunne rumme hele retten.
    Sauter løg og hvidløg indtil de er klare, hvorefter du tilsætter basilikumspesto og lidt af kogevandet fra pastaen. Lad det småsimre og vend herefter den kogte pasta og ærterne i saucen. Riv parmesan henover og vend det hele godt rundt, så den lækre pestosauce kommer godt omkring pastaen.
    Tip: Virker saucen for tør, tilsættes lidt ekstra pastavand.
    Drys med fintsnittede basilikumsbalde, friskkværnet peber og ristede pinjekerner. Bræk burrata'en i stykker og fordel den henover den færdige pastaret lige før servering.
    Stil gerne en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet, så alle selv kan forsyne sig.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

I dag vender jeg så igen tilbage til den klassisk italienske med en meget simpel pasta verde. Pasta i grøn pestosauce med friskrevet parmesan og masser af friskrevet peber og basilikum. Det er bare så lækkert!

Og ja, samtidig både nemt og hurtigt, for maden er nærmest færdig i samme øjeblik pastaen er kogt al dente. Herefter skal den blot vendes i den skønne pestosauce – og så er der lækker mad til hele familien. Og det er på under 20 minutter.

Opskriften er vegetarisk, men du kan fint servere f.eks. stegte kyllingebryster sammen med, hvis du foretrækker det. 

Vil du tilføje lidt ekstra luksus til pastaretten, så kan du lige som jeg, brække en burrata i stykker henover den færdige pasta verde lige før den serveres. Så smelter den cremede ost ned i pastaen og gir den ekstra cremet konsistens og lækker smag. Giv også gerne et drys ristede pinjekerner og frisk basilikum henover. På den måde kan du både lave pasta verde i en hverdagsversion og med få virkemidler, bruge den som lækker, men nem mad til week-end og gæster.

Pesto…

Før lavede jeg altid min egen pesto, simpelthen fordi jeg havde svært ved at finde en færdiglavet en i en god kvalitet. Nu er butikkerne i mit lokalområde heldigvis også begyndt at satse på kvalitet. Så derfor bruger jeg som oftest en færdiglavet pesto både fordi det er billigere og lettere. Ikke fordi det er svært at lave en pesto – det ordner blenderen jo på ingen tid. Men alligevel – og så blir det hurtigt en dyr fornøjelse, når der skal flere basilikumsplanter, pinjekerner, friskrevet parmesan og god olivenolie i store mængder til, hvis der skal laves pesto til en hel familie.

Vil du alligevel gerne lave din egen basilikumspesto, så skriver jeg opskriften ind nedenfor. Så kan du selv vælge, om det skal være hjemmelavet eller købe pesto.

Rigtig god fornøjelse!

Nem italiensk opskrift på Pasta Verde med ærter
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments