Pasta carbonara med kylling og bagte tomater

Det er simpelthen bare så lækkert og virkelig nemt at lave. Så lad dig ikke afskrække af de bagte tomater. De kommer ind i ovnen sammen med kyllingefilet og er færdige på samme tid – efter blot 25 minutter!

Så er der rigeligt med tid til at koge pasta og lave den super nemme sauce, der bare er helt fantastisk i al sin italienske enkelthed.

Pasta carbonara med kylling og bagte tomater

Vær den første til at vurdere!
Skøn pastaret og ikke spor svær eller tidskrævende på trods af de bagte tomater. Tomater og kylling kommer sammen ind i ovnen imens du koger pasta og laver saucen. Så er alt færdigt på 30 minutter. Det er da nemt!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge til de bagte tomater og kyllingefilet

 • 500 gram cherrytomater – gerne de flerfarvede
 • Lidt løgpulver og hvidløgspulver, flagesalt og friskkværnet peber
 • 400 gram kyllingefilet
 • 1 spsk Rotisserie Chicken Rub fra @EpicSpice (Alternativt kan du bruge dine egne foretrukne krydderier f.eks. all-round, taco mix osv.)
 • Lidt olivenolie

Til saucen skal du bruge:

 • 2 stk hele æg str M/L
 • 1 stk æggeblomme
 • 3 dl pastavand
 • 100 gram friskrevet parmesan
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Derudover skal du bruge:

 • 400 gram tørret pasta – gerne spaghetti
 • 1 stk burrata til at brække henover den færdige ret
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
 • Lidt god olivenolie til at dryppe over den færdige ret
 • Lidt friske basilikumsblade som drys på den færdige ret

Instruktioner

 • Start med at tænde ovnen på 200 grader
 • Halver de små cherrytomater og vend dem i lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber, løg- og hvidløgspulver.
  Læg dem over i den ene halvdel af en bradepande beklædt med bagepapir.
 • Vend kyllingefileterne med lidt olivenolie og dit foretrukne krydderi og læg dem over på den anden halvdel af bradepande. Husk de skal ligge side om side og ikke ovenpå hinanden. På den måde blir både kylling og tomater færdige på samme tid.
 • Sæt bradepanden ind i den varme ovn i ca 25 minutter.
  Kog imens pastaen og lav saucen klar.
 • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Det er vigtigt, at pastaen kun netop koges al dente, da den efterfølgende vendes i den varme sauce.
  Når du hælder pastavandet fra, så husk at tage 3 dl af pastavandet fra. Du kan også i slutningen af kogningen med et decilitermål hente de 3 dl op fra gryden. Men pas nu på fingrene! På den måde kan du komme igang med saucen inden pastaen er helt færdig.
 • Det er nemt at lave pastasaucen:
  Tag en lille gryde og læg de 2 hele æg plus æggeblomme og den friskrevene parmesan og et nip flagesalt ned i den.
  Pisk det hele godt sammen og tilføj lidt efter lidt det varme pastavand. Det er meget vigtigt at piske hele tiden, da du ellers ender ud i røreæg – og det gider vi ikke.
  Når al pastavandet er pisket ind i æggemassen tænder du komfuret og varmer under piskning saucen op til lige under kogepunktet. Så får du den her lækre cremede sauce.
 • Vend den færdigkogte pasta med saucen.
  Tag de færdige kyllinger/bagte tomater ud af ovnen og fordel tomaterne henover pastaen, bræk burrataen lidt i stykker og læg den ovenpå, dryp med lidt god olivenolie og giv det hele et gavmildt drys friskkværnet peber og lidt friske basilikumsblade.
  Server de bagte kyllingefilet i en skål ved siden af sammen med en humpel parmesan og et rivejern.
 • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Så enkelt er det!

Husk endelig at pastaen kun skal koges al dente! Når du hælder vandet fra, så tag 3 dl af pastavandet fra. Det skal du bruge i saucen.

Du starter saucen med at piske æg, plus den ekstra æggeblomme sammen med parmesanosten og lidt flagesalt. Tilsæt lidt efter lidt (og under konstant omrøring) det varme pastavand. Når alt vandet er tilsat tænder du komfuret ved middel varme og lader ganske langsomt saucen nå til lige under kogepunktet. Den skal ikke koge, men lige før den når kogepunktet, tykner saucen og blir cremet og lækker. Lige som vi elsker den! Husk bare at piske hele tiden, så du ikke ender med at saucen bliver til røreæg.

Herefter vender du pastaen og saucen sammen. Tag de færdigbagte tomater og kyllingefilet ud af ovnen. Fordel de bagte tomater på pasta carbonaraen og bræk en burrata i stykker. Dryp med lidt god olivenolie og giv det hele et gavmildt drys friskkværnet peber.

Jeg foretrækker at servere kyllingen ved siden af sammen med en humpel parmesanost og et lille rivejern. Er der lidt bagte tomater til overs, kommer jeg også dem i en skål og sætter ind på bordet. Så kan alle selv forsyne sig.

Uhmmm…burrata…?

Jeg ved det godt. Bor du ikke lige i en større by med gode indkøbsmuligheder, kan det være svært at få fingrene i den eftertragtede burrata.

Jeg har samme problem, hvor de første gang jeg efterspurgte osten i vores lokale SuperBrugsen, ikke anede hvad jeg snakkede om. Heldigvis har vi i den nærmeste by en Netto – og de har stort set altid burrata i køledisken.

At jeg foretrækker burrata fremfor f.eks. mozzarella, skyldes den vildt lækre cremede masse, der nærmest flyder ud, når du brækker burrata’en i stykker. Den oplevelse fåes kun i en burrata!

Er det helt umuligt at finde burrata, så kan du selvfølgelig enten helt udelade den og rive noget ekstra parmesan henover den færdige pastaret. Du kan også bruge en rigtig god mozzarella – i så fald helst bøffelmozzarella.

Vil du se mere…?

Er du også vild med lækre pastaretter, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med pasta. Herunder kommer nogle direkte links og vil du se mere endnu, så kigger du bare ind under fanen med PASTA.

Pasta med kylling og svampe i flødesauce

Pasta med laks og spinat i cremet flødesauce

Pasta med bagte tomater og hvidløg – vegetarisk opskrift

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Pasta med kødboller i krydret tomatsauce – nem opskrift

Citronpasta – opskrift på cremet lækker citronpasta med ricotta og spinat

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments