Hvordan har du det med suppe…? Godt håber jeg, for jeg kan spise suppe hele året rundt. Altså, hvis den er hjemmelavet og med lækkert fyld og masser af god smag.
I dag får du en vegetarisk suppe, hvor de animalske proteiner er skiftet ud med grønne proteiner i form af de lækre belugalinser.
Linsesuppe – vegetarisk opskrift
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- Lidt olivenolie til at stege i
- 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 stort gult løg – fintsnittet
- 200 gram kartofler – skrællet og skåret i mindre tern
- 200 gram gulerødder – skrællet og skåret i tern
- 1 bundt grønne asparges – snittet i mindre stykker
- 1 dåse Belugalinser (400 gr) – drænes og skylles
- 2 dl mandelmælk eller kokosmælk
- 6-8 dl kraftig grøntsagsbouillon (vand plus 2 grøntsagsbouillonterninger)
- 2 tsk karry – medium styrke
- 2 tsk gurkemeje
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Drys/topping og tilbehør:
- 1 håndfuld friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg
- Lidt godt brød f.eks. focaccia
Instruktioner
- Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de er klare og tilsæt herefter kartofler, asparges og gulerødder. Lad det hele stege godt igennem 4-5 minutter før du tilsætter hvidløg, ingefær karry, gurkemeje og ingefær. Sauter videre et par minutter under omrøring, så det ikke brænder på.
- Tilføj herefter belugalinser, grøntsagsbouillon og mandelmælk og lad det koge ved middel varme indtil grøntsagerne er møre.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og giv suppen et gavmildt drys friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg lige før servering.Prøv lidt lækkert brød som tilbehør – f.eks. et focaccia
- Husk du kan følge mig på instagram og på den måde altid holde dig opdateret med nye opskrifter herinde på bloggen.Klik her! http://www.instagram.com/majspassion
De fleste af os vil gerne spise sundt med flere grøntsager og grønne proteiner som linser og bønner som supplement til kød. Men netop linser og bønner kræver udblødsætning natten over og lang kogetid – og tid, er en mangelvare i mange familier.
For i hverdagene, er der i langt de fleste familier hverken tid eller energi til timelang madlavning og hvem huskede nu lige at sætte bønnerne i blød dagen forinden……? Derfor er det ind imellem nødvendigt at skyde genvej ved at bruge præfabrikerede fødevarer som f.eks. bønner og linser, hvor producenten har klaret udblødning og kogning, så produktet er lige klar til brug.
Om du vælger det ene produkt fremfor det andet, vil jeg lade være helt op til dig. I starten var jeg virkelig modstander, men nu har jeg prøvet flere af de færdige produkter fra bl.a. Urtekram og jeg kan ikke smage forskel og så er de heller ikke tilsat alverdens konserveringsmidler. Det er da godt nyt for den travle familie!
Vild med suppe…?
Hvis du lige som jeg, er vild med fyldige og lækre supper, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre suppeopskrifter. Du finder både vegetariske supper og supper med f.eks. kylling, ligesom du også finder både kolde og varme supper. Så der skulle være noget for enhver smag.
Nedenfor kommer nogle direkte links, som du måske vil have lyst til at afprøve:
Thaisuppe – opskrift med kokosmælk og kylling
Butternut suppe – cremet suppe med græskar
Cremet suppe med masser af grønt, torsk og rejer
Mexicansk suppe med oksekød, bønner og quinoa
Mexicansk taco suppe | Lækker suppe til de travle dage
Bagt tomatsuppe – fantastisk suppe med masser af smag
Ærtesuppe – vegetarisk eller med sprød parmaskinke