6-8dlkraftig grøntsagsbouillon (vand plus 2 grøntsagsbouillonterninger)
2tskkarry - medium styrke
2tskgurkemeje
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
olivenolie (til at stege i)
Drys/topping og tilbehør:
1håndfuldfriske ærteskud eller fintsnittede forårsløg
brød f.eks. flutes eller andet lækkert brød
Tilberedning
Forberedelse:
Pil løg og hvidløg og snit dem fint.
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre tern.
Bræk bunden af de grønne asparges og snit dem i mundrette stykker.
Dræn linserne og skyl dem under rindende koldt vand.
Tilberedning:
Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de er klare og tilsæt herefter kartofler, asparges og gulerødder.
Lad det hele stege godt igennem 4-5 minutter før du tilsætter hvidløg, ingefær karry, gurkemeje og ingefær. Sauter videre et par minutter under omrøring, så det ikke brænder på.
Tilføj herefter belugalinser, grøntsagsbouillon og mandelmælk og lad det koge ved middel varme indtil grøntsagerne er møre.
Smag til med salt og friskkværnet peber og giv suppen et gavmildt drys friske ærteskud eller fintsnittede forårsløg lige før servering.Server gerne med lidt lækkert brød som flutes eller focaccia