Kiks – Low Carb

Low carb kiks med krydderier og hvid sesam

Savner du et sundere alternativ til små crackers til ost og pesto…? Så skulle du prøve disse små krydrede kiks – de smager SKØNT!

Det er lidt en udfordring med brød, kiks og kager, når man fravælger mel og sukker og dermed også afskærer sig fra stort set alt færdiglavet, der nærmest altid indeholder mel, sukker og diverse tilsætningsstoffer.

Men med lidt eksperimentering i køkkenet, synes jeg at det er lykkes ganske godt, at finde et rigtig velsmagende alternativ, som kan spises med god samvittighed.

Kiks – low carb

Vær den første til at vurdere!
Sprøde low carb kiks med krydderier

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 ½ dl mandelmel (Lav det selv ved at blende mandler til fint mel)
  • ½ dl hørfrømel (Blend hørfrø til fint mel)
  • 1 stk æg str. L
  • 25 gram kokosolie (skal have stuetemperatur)
  • Lidt flagesalt
  • Lidt krydderier f.eks. frisk fintklippet rosmarin eller tørret orenago eller timian
  • Lidt hvid sesam som drys

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Bland alle ingredienser i en skål – blandingen skal være meget tyk, men alligevel til at arbejde med. Er den for tyk kan du evt tilsætte et ekstra æg eller lidt ekstra kokosolie.
  • Når dejen er æltet til en ensartet masse, lægges den imellem to stykker bagepapir eller madpakkepapir og rulles tyndt ud.
  • Skær dejen ud i små aflange stykker og drys med lidt hvide sesamfrø
  • Bag kiksene i 10-15 minutter til de er let gyldne
  • Lad dem køle helt af inden de pakkes i en lufttæt beholder
  • Smager skønt til pesto, avocado-spread og som knas i salater
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Jeg varierer krydderierne med f.eks. italienske krydderier som oregano og timian eller chipotle chili, når de skal være ekstra stærke og nogen gange tilsætter jeg friske krydderurter, som snittes fint – især rosmarin smager rigtig godt. Skal det være ekstra lækkert, river jeg en godt modnet cheddar ned i dejen.

Prøv dem til pesto eller avocado-spread

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments