Pizza Bianco: kartoffelpizza med krydret chorizopølse
Kartoffelpizza er min absolutte favorit, når vi taler om pizza. Og i dag, handler det i høj grad om pizza, nemlig Pizza Bianco, eller hvid pizza, som vi kalder den her i Danmark.
Kartoffelpizza med krydret chorizopølse
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
- Lidt fuldkornsdurum til køkkenbordet og pizzaspaden
- 2-3 dl creme fraiche 18% eller mere
- 1 tsk Italienske krydderier + evt lidt chiliflager (Jeg bruger Pizza Seasoning fra Epic Spice)
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 3-4 stk mozzarella (drænes for væden)
- 4 stk kartofler – rengjorte eller skrællede (Jeg beholder så vidt det er muligt skrællen på)
- 1 pakke chorizopølse eller et stykke chorizopølse skåret i tynde skiver
- Lidt god olivenolie til at dryppe den færdige pizza med
- Evt lidt friskrevet parmesan til at rive over de færdige pizza
- Lidt frisk rosmarin eller basilikum som drys på de færdige pizza
Instruktioner
- Start evt. dagen i forvejen med at lave pizzadejen, så den kan koldhæve. Det gir den bedste pizzadej. Find opskriften på koldhævet pizzadej her:https://majspassion.dk/pizzadej-saadan-laver-du-den-perfekte-pizzadej-uden-aeltning/
- Sæt en pizzasten, jernplade eller ovnplade ind i ovnen (nederste rist) minimum 30 minutter før du skal bage og tænd ovnen på 250 eller meget gerne 300 grader alm ovn, hvis din ovn kan gå helt derop.Vær obs på, at pizzasten m.m. tager længere tid at varme helt op som ovnen gør. Så når ovnen bipper som tegn på, at den har opnået den rette temperatur, så er pizzasten osv ikke varmet helt op endnu!
- Snit kartoflerne i papirstynde skiver, læg dem i en skål og drys med lidt fint salt og lad dem trække 15-20 minutter. Så trækker vandet ud af kartoflerne og du undgår våde pizzabunde.
- Rør cremefraiche med løgpulver, hvidløgspulver og pizzakrydderiet. Lad den trække 30 minutter, så de tørrede krydderier får lov til at udvikle sig og smag den til med lidt salt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager.
- Drys bordet og pizzaspade med mel, fx fuldkornsdurum og tryk med let hånd pizzaen ud i den ønskede størrelse. Undgå kagerullen, da den presser al den fine luftighed ud af dejen.Lad en kant være hele vejen rundt.
- Smør bunden med den krydrede cremfraicheblanding og fordel mozzarellaskiver på bunden.
- Fordel de udvandede kartoffelskiver i et enkelt lag og til sidst skiver af chorizopølse.
- Bag pizzaen til bunden er gylden og sprød, tag den ud og drys med frisk rosmarin eller basilikum og dryp lidt god olivenolie henover – og så er det ellers bare at NYDE!Tip: Hos os er vi vilde med at rive lidt frisk parmesanost henover de færdigbagte kartoffelpizza lige før servering.
- Rigtig god fornøjelse!
Tip til opskriften
Ofte laves Pizza Bianco med mascarpone, der f.eks. røres med italienske krydderier og evt lidt hvidløg og det er også virkelig lækkert. Men jeg foretrækker alligevel at smøre pizzabunden med en creme lavet af creme fraiche rørt op med pizzakrydderi, hvidløgspulver og løgpulver.
Hjemmelavet pizza er svær at slå og det kræver hverken pizzaovn eller en masse andet udstyr. En pizzasten eller bageplade er en rigtig god investering, hvis du gerne vil bage sprøde bunde. Og den får du også glæde af, når du bager f.eks. ciabattaboller eller manitobaboller.
Og så er det en god ide at købe en såkaldt pizzaspade, der gør det lettere at flytte den ubagte pizza ind på den glohede bageplade – og ikke mindst ud igen. Har du ikke bageplade, så fortvivl ikke. Så lader du din bageplade varme op sammen med ovnen og bruger den. Det har ikke helt samme effekt, men fungerer fint i en snæver vending.
Prøv også den her lækre Pizza mexicana med sprøde chips, salsa og avocado, en lidt anderledes pizza med den perfekte kombination af Italien og Mexico eller den her vilde Big Mac Pizza – den lækreste pizza med smag af Bic Mac burger.
Skal det gå hurtigt, kan du prøve min opskrift på pizza med en færdig butterdej: Butterdejspizza med skinke og smørstegte ferskner.
Spiser du lchf eller keto, skal du naturligvis ikke snydes for en smovsende lækker pizza! Prøv f.eks. Fathead pizza og Blomkålspizza. De er begge to syndigt lækre!
Pizzabunden – den er vigtig!
Grundlaget for en god pizza, er naturligvis bunden. Uden den sprøde bund, gir det slet ingen mening at spise pizza – hvis du altså spørger mig. Og det er slet ikke svært eller besværligt at lave den gode pizzabund, alt du behøver er en smule tid. Men den er så til gengæld også vigtig!
Vi kan sagtens lave en pizzadej, der kan bages med samme dag. Du tilføjer blot ekstra gær og lader dejen hæve et lunt sted. Men vil du lave de her luftige bunde med sprødhed og masser af smag, så kræver det en koldhævning på minimum 8 timer. Ellers kan dejen ikke nå at udvikle sig.
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!