Bag samme dag pizza: Opskrift på hjemmelavet pizzadej
“Kan du ikke lave en opskrift på en pizzadej, jeg kan bage med samme dag – altså en der samtidig gir en let og luftig bund”?
Det spørgsmål har jeg fået stillet flere gange, når jeg har delt opskrifter på pizzadej eller pizza, hvor jeg har brugt langtidshævning (koldhævning). Og jeg har lyttet til jer og her kommer så en opskrift på en hjemmelavet pizzadej, med alt det i efterlyser: Der bruges helt almindeligt frisk gær, den skal ikke koldhæves, den kan bages med samme dag OG den gir sprød bund med masser af lufthuller. Lyder det ikke bare godt?
Savner du inspiration til fyldet på den dejlige pizzabund, så prøv f.eks. opskriften på Kartoffelpizza med krydret chorizopølse, eller hvad med en lækker pizza med salami og to slags oste.
Hjemmelavet pizzadej – opskrift på nem og hurtig pizzadej
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 25 gram gær
- 1 stor spsk flydende honning
- 2 spsk olivenolie
- 5 dl lunkent vand
- Ca 600 gram pizzamel (Tipo 00)
- 1.5 tsk salt
Instruktioner
- Rør gær og flydende honning ud i det lunkne vand.
- Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet – eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er ret fugtig uden at være våd.
- Først nu tilsættes saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt)
- Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
- Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker og stram dejen op til 4 stramme kugler.Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast.Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
- Nu er dejen klar til at blive bagt med.
- Tip:Når du former dine pizzaer, så prøv kun at bruge hænderne og lad kagerullen ligge i skuffen.Bag altid med over- og undervarme ved ovnens højeste temperatur.Bag altid pizza på en bagesten eller pizzaplade. Har du ikke en, så brug i stedet en af ovnens bageplader.Varm pizzasten og ovn op mindst 30 minutter før du skal bage. Det skyldes at stenen eller pladen er længere tid om at varme op, som ovnen.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!