Pizza pepperoni

Som hos så mange andre familier, er pizza nærmest blevet en fredags-tradition hjemme hos os. Det er nemt og hyggeligt og en rigtig dejlig måde at skyde week-enden igang.

Pizza pepperoni – italiensk pizza med salami og to slags oste

Vær den første til at vurdere!
Sprød og lækker pizzabund toppet med to slags oste og lækker italiensk salami
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 1 portion pizzadej delt i 4

Tomatsauce:

 • 1 spsk olivenolie
 • 1 stk alm gult løg – fintsnittet
 • 2-3 stk knuste hvidløgsfed
 • 1 dåse flåede, hakkede tomater
 • 1 spsk frisk oregano og rosmarin – eller tilsvarende som tørrede krydderier
 • 1 spsk frisk basilikum – fintsnittet eller tilsvarende mængde som tørret krydderi
 • 1 tsk rørsukker – kan udelades, men gir god smag til tomatsaucen.
 • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Topping:

 • 400 gram friskrevet cheddar eller 4 mozzarellakugler godt drænet
 • 20 skiver god italiensk salami
 • Lidt friskrevet peber og et drys oregano ved servering.

Instruktioner

 • Sæt pizzapladen (alternativt en bageplade fra ovnen) ind i ovnen og tænd den på den højest mulige temperatur – alm ovn.
 • Lav tomatsaucen ved at varme olivenolie op i en gryde og steg løgene til de er klare ved middel varme. Tilføj de knuste hvidløg og vend dem lidt i de varme løg inden du tilsætter de hakkede flåede tomater, sukker og krydderurter/krydderier. Lad det koge godt igennem og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
  Tip: Har du god tid, så blir en tomatsauce kun bedre af at få lov at stå og simre og koge lidt ind.
 • Del pizzadejen i 4 dele og tryk/rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  Tip: Drys bordet og dejen med semola eller grov durum, der gør det lettere at rulle dejen ud.
 • Smør bunden med pizzasaucen, fordel de to slags oste og salamien henover og sæt med en bagespade pizzaen ind i den brandvarme ovn direkte på pizzapladen.
 • Bag den til kanterne bobler op og blir gyldenbrune og osten er smeltende varm.
 • Tag den færdige pizza ud af ovnen og giv den lidt friskkværnet peber og et drys oregano eller mit ynglingskrydderi PIZZA SEASONING fra Epic Spice- og så bare nyd den!
 • Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye, der sker herinde på bloggen.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Indrømmet, en pizza hentet fra den lokale, kan være noget af en fedtet omgang. Men altså sådan behøver det slet ikke være og det er absolut hverken svært eller besværligt at lave sin egen sprøde pizza. Det gir jeg dig mine bedste bud på neden for.

Pizza pepperoni - italiensk pizza med salami og to slags oste

Hjemmebagt….

Ingen tvivl om, at den allerbedste pizza får du, når du bager den selv – og det er absolut ikke svært at få den helt rigtige sprøde bund. Ingen hokus pokus eller nørderi overhovedet!

Melet du bruger, er meget vigtig og jeg anbefaler BLÅ CAPUTO simpelthen fordi den bare er bedst, når du gerne vil opnå tynde sprøde bunde.

Dernæst er temperaturen i ovnen meget vigtig. Jo højere jo bedre, så kan din ovn køre op til 300 grader, så er det den temperatur du vælger. Min kan, men da jeg for et par år siden, blev nødt til at skifte min gode gamle ovn ud, måtte jeg erkende, at det faktisk var langt fra alle ovne, der i dag kan klare de høje temperaturer. Så måske har du en ovn, der har max 250 grader – så vælger du bare den temperatur og vil stadig få sprøde bunde. Det lover jeg dig!

Så er der et fantastisk hjælpemiddel i form af pizzasten/plade/pande, der også fåes i glas og jern. De kan virkelig gøre en forskel, når du bager. Så måske der skulle en pizzapande på ønskelisten…?

Tidligere brugte jeg en i glas fordi den intet vejer og går direkte i opvaskemaskinen, men den er desværre ret lille og er man en osteelsker (som jeg), så risikerer man altså, at osten løber ned i bunden af ovnen – og det gider vi ikke!

Så nu er jeg gået all-in og bruger i dag en helt fantastisk pizza-pande, der er i støbejern, helt flad og som er stor nok til, at du uden problemer kan bage en hel familiepizza. Det er en pande for livet og kan bruges på alle varmekilder – også en tur på bålet.

Pizza pepperoni

Vil du se mere….?

Er du også vild med pizza, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre pizza-opskrifter. Herunder kommer lidt links og ellers er der flere opskrifter under fanen med PIZZA.

Pizza mexicana med sprøde chips, salsa og avocado

Big Mac Pizza – den lækreste pizza med smag af Bic Mac burger.

Kartoffelpizza

Tortilla pizza med skinke

Hjemmelavet pizza med krydret pølse - opskrift fra Majspassion.dk
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments