Lækkert på en varm sommerdag!
At ramme sæson for både rabarber og hindbær på samme tid, er næppe muligt, så jeg har snydt og brugt frosne hindbær. Men det betyder ingenting, for både rabarber og hindbær blir kogt inden de kommer i ismaskinen.
Det er bare med at nyde dem, mens de stadig er i sæson – de skønne rabarber.
Hindbær-rabarber sorbet
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 gram hindbær (gerne frosne)
- 300 gram rabarber – rengjorte og skåret i små stykker
- 2 dl vand
- ½ stang vanille (kornene) Den tomme stang koger du med sammen med rabarber og de frosne bær
- 100 gram Rå rørsukker (Alternativt 3 spsk Sukrin Gold og 3 spsk kokosblomstsukker)
- ½ stk økologisk citron – saften
Instruktioner
Så nemt er det:
- Kog rabarber og de frosne hindbær med vand, sukker, vanillekorn, citronsaft og den tomme vanillestang i 5 minutter indtil rabarberne er helt møre.
- Passer massen igennem en sigte, så rabarbertråde og hindbærkerner sies fra.
- Smag saften til og juster evt med lidt ekstra rørsukker eller sukring gold og kokosblomstsukker
- Sæt blandingen på køl
- Hæld den afkølede blanding på ismaskinen og lad den køre til en lækker sorbet
- Hæld sorbet'en over i en aflang beholder – så er det lettere at lave pæne kugler – og stil den i fryseren.Tag den ud i god tid før servering.
- Server med brownie, friske bær eller blot lidt grofthakket mørk chokolade
- Rigtig god fornøjelse!
Kogning en rigtig god ide…..
Mange hopper over kogningen og hælder de frosne “købebær” direkte i blenderglasset, når der skal laves smoothies – men det er en rigtig dårlig ide. De frosne købebær, kan nemlig indeholde virus som leverbetændelse eller norovirus – og dem vil du ikke ha i din mad.
Så hvis du bruger du frosne bær du IKKE selv har dyrket, bør du altid koge dem mindst 1 minut inden brug. Det gælder især, når bærrene skal bruges i is og smoothies.
Lækkert tilbehør….
Hindbær-rabarber sorbet smager skønt bare sådan, men et lille stykke brownie smager altid godt.
Frisk frugt – det blev så jordbær i dag. Vi er i juni måned og så er vi midt i den skønne jordbærsæson. Jeg kunne have valgt at købe de udenlandske hindbær, men det nænner jeg bare ikke. Hver ting til sin tid.
Chokolade er altid godt sammen med sorbet og is. Jeg bruger en god mørk chokolade med høj cacaoprocent, som jeg hakker meget groft.
Et andet alternativ er at lave en karamel eller rettere sagt en krokant med pistacienødder eller mandler. Du kan finde opskriften på pistaciekrokant her.
Vil du spare på sukkeret…?
Vil du gerne skære ned på sukkeret, kan du uden problemer udskifte det rå rørsukker med Sukrin Gold og en smule kokosblomstsukker. Sukrin Gold har desværre en lidt kold eftersmag, der ikke harmonerer godt i desserter. Derfor tilsætter jeg altid en lille smule kokosblomstsukker. Det søder virkelig meget, så man bruger kun ganske lidt – og så påvirker det ikke dit blodsukker nævneværdigt.