Ungarsk gullash

En af de allerbedste simreretter – i hvertfald hvis du spørger min familie.

Vi er faktisk ret glade for alle simreretter og one-pots, så de kommer på middagsbordet året igennem og ikke kun i den kolde tid. Og hvorfor egentlig ikke…? De er fulde af smag, mørt og lækkert kød og så er de super lette at lave. Det eneste der egentlig kræves er tid.

Ungarsk gullash

Vær den første til at vurdere!
Mørt oksekød i skøn krydret sauce serveret med luftig kartoffelmos
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 600 gram skært oksekød (afpudset)
  • 2 spsk olivenolie (til at stege i)
  • 2 stk alm løg eller bananskalotte – fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 3 stk gulerødder – skåret i grove stykker
  • 300 gram champignoner skåret i kvarte
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 gram)
  • 2 spsk paprika – edelsüss
  • 1 stk laurbærblad
  • 3 kviste frisk timian
  • 5 dl oksebouillon (evt 5 dl vand plus 1 bouillonterning)
  • 2.5 dl madlavningsfløde
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Instruktioner

  • Varm olien op i en stegegryde og svits kødet ved høj varme, så det får en fin stegeskorpe.
  • Tilsæt de fintsnittede løg og hvidløg, gulerødder og champignoner og steg det nogle minutter ved middel varme.
  • Tilsæt herefter tomatkoncentrat, paprika, hele timiankviste og laurbærbladet og lad det stege ganske korte inden du:
  • Tilføjer bouillonen, sænker varmen så retten nu blot simrer og dækker den til med låg.
  • Lad nu retten simre mindst en time og gerne længere indtil kødet er helt mørt.
  • Tag låget af og lad saucen koge let ind inden du tilsætter madlavningsfløden og smager den til med flagesalt og friskkværnet peber.
    Tag de små stilke fra timiankvistene op med en gaffel.
  • Server med en dejlig luftig kartoffelmos, friske timianblade eller fintsnittet bredbladet persille, syltede rødbeder eller asier.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Og ja, tid skal der til, for kødet skal nærmest falde fra hinanden – eller kunne spises med øjenbrynene, som vi plejer at sige.

Vi putter godt med grøntsager i og så de varme krydderier, der gir den helt vidunderlige smag. Saucen rundes af med et skvæt fløde og så serveres en luftig kartoffelmos til. Uhh det er SÅ godt!

Jeg har tidligere delt en opskrift på min luksusudgave af ungarsk gullash. Her er der kræset lidt ekstra med bl.a. glaserede perleløg.

Vil du se mere….?

Er du også vild med de lækre simreretter, så er jeg sikker på, at du vil blive rigtig glad for mine andre opskrifter i den kategori. Håber du vil tage godt imod dem:

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

Poulet chasseur – fransk simreret med kylling, bacon og svampe

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Gullash – opskrift på ekstra lækker ungarsk gullash

Svinemørbrad i cremet svampesauce

Mørbradgryde med rodfrugtchips – nem og lækker aftensmad

Svampegryde i cremet fløde-ostesauce

Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet

Fasan med flamberede kantareller og grønne druer

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments