En af de allerbedste simreretter – i hvertfald hvis du spørger min familie.
Vi er faktisk ret glade for alle simreretter og one-pots, så de kommer på middagsbordet året igennem og ikke kun i den kolde tid. Og hvorfor egentlig ikke…? De er fulde af smag, mørt og lækkert kød og så er de super lette at lave. Det eneste der egentlig kræves er tid.
Ungarsk gullash
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram skært oksekød (afpudset)
- 2 spsk olivenolie (til at stege i)
- 2 stk alm løg eller bananskalotte – fintsnittede
- 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
- 3 stk gulerødder – skåret i grove stykker
- 300 gram champignoner skåret i kvarte
- 1 dåse tomatkoncentrat (140 gram)
- 2 spsk paprika – edelsüss
- 1 stk laurbærblad
- 3 kviste frisk timian
- 5 dl oksebouillon (evt 5 dl vand plus 1 bouillonterning)
- 2.5 dl madlavningsfløde
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Varm olien op i en stegegryde og svits kødet ved høj varme, så det får en fin stegeskorpe.
- Tilsæt de fintsnittede løg og hvidløg, gulerødder og champignoner og steg det nogle minutter ved middel varme.
- Tilsæt herefter tomatkoncentrat, paprika, hele timiankviste og laurbærbladet og lad det stege ganske korte inden du:
- Tilføjer bouillonen, sænker varmen så retten nu blot simrer og dækker den til med låg.
- Lad nu retten simre mindst en time og gerne længere indtil kødet er helt mørt.
- Tag låget af og lad saucen koge let ind inden du tilsætter madlavningsfløden og smager den til med flagesalt og friskkværnet peber.Tag de små stilke fra timiankvistene op med en gaffel.
- Server med en dejlig luftig kartoffelmos, friske timianblade eller fintsnittet bredbladet persille, syltede rødbeder eller asier.
- Rigtig god fornøjelse!
Og ja, tid skal der til, for kødet skal nærmest falde fra hinanden – eller kunne spises med øjenbrynene, som vi plejer at sige.
Vi putter godt med grøntsager i og så de varme krydderier, der gir den helt vidunderlige smag. Saucen rundes af med et skvæt fløde og så serveres en luftig kartoffelmos til. Uhh det er SÅ godt!
Jeg har tidligere delt en opskrift på min luksusudgave af ungarsk gullash. Her er der kræset lidt ekstra med bl.a. glaserede perleløg.
Vil du se mere….?
Er du også vild med de lækre simreretter, så er jeg sikker på, at du vil blive rigtig glad for mine andre opskrifter i den kategori. Håber du vil tage godt imod dem:
Coq au vin | fransk gryderet med kylling
Poulet chasseur – fransk simreret med kylling, bacon og svampe
Kylling med svampe og sprød bacon – lækker gryderet
Gullash – opskrift på ekstra lækker ungarsk gullash
Svinemørbrad i cremet svampesauce
Mørbradgryde med rodfrugtchips – nem og lækker aftensmad
Svampegryde i cremet fløde-ostesauce