Boeuf Bourguignon

simremad når det er bedst!

Boeuf bourguignon er en klassisk fransk og fyldig gryderet med masser af grøntsager og selvfølgelig en god flaske bourgogne. Skøn ret her i den mørke tid, der kalder på smagfulde simreretter, der gerne må stå i flere timer, hvilket bare gør kødet endnu mere mørt og lækkert.

Boeuf Bourguignon

Vær den første til at vurdere!
En fransk klassiker og en fantastisk simreret, der hører efteråret og vinteren til.
Server en dejlig kartoffelmos eller rodfrugt mos til eller lav en mos af bagt spaghetti-squash.
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1.5 kg okseinderlår -afpudset og skåret i store tern
  • 150 gram god bacon
  • 2-3 stk bananskalotteløg – fintsnittede
  • 2-3 fed hvidløg – fintsnittede
  • 250-350 gram svampe – gerne brune markchampignoner
  • 2-3 stk gulerødder, skrællede og skåret i grove stykker
  • 2 stk persillerødder – skrællede og skåret i grove skiver
  • 25 stk perleløg -gerne fra frost
  • Lidt sukker til karamellisering
  • Lidt smør eller olie til stegning
  • 1 flaske bourgogne eller anden kraftig rødvin
  • Lidt oksebouillon (det skal kunne dække retten)
  • Krydderier: Salt, friskkværnet peber, røget paprika

Gremolata

  • Lidt økologisk citronskræl og saft
  • 1 håndfuld bredbladet persille – fintsnittet
  • 2 fed hvidløg

Instruktioner

Sådan gør du:

  • I en stor stegegryde svitses først bacon evt i lidt olie eller smør.
    Tag det op og stil til side
  • Brun kødet godt på alle sider og tilsæt salt og friskkværnet peber samt lidt røget paprika.
    Tag kødet op og til til side
  • Sauter svampene – tag dem op og stil til side
  • Tilsæt efter behov lidt ekstra fedtstof og sauter løg, hvidløg, gulerødder og persillerod.
  • Tilsæt kød og bacon sammen med det meste af rødvinen, men hold et glas eller to tilbage. Tilsæt oksebouillon så kødet er dækket.
  • Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg 2-3 timer til kødet er fuldstændigt mørt.
    Smag til og juster eventuelt med ekstra krydderier. Mangles der lidt syre, kan du tilsætte lidt citronsaft og/eller revet citronskal.
  • Imens klargøres de karamelliserede perleløg på denne måde:
    I en lille pande smeltes lidt smør. Tilsæt perleløgene og drys lidt sukker henover – rør lidt rundt så sukkeret fordeles. Steg løgene til sukkeret karamelliserer.
  • Når kødet er ved at være mørt tager jeg låget af og lader saucen koge let ind.
    Ofte vender man kødet i hvedemel inden tilberedning, men det undgår jeg helst og i stedet for at jævne saucen, lader jeg den hellere koge ind.
  • Lav gremolata klar ved at vende den fintsnittede persille med hvidløg og fintrevet citronskal
  • Lige inden servering tilsættes de ristede svampe, de karamelliserede perleløg og drysses med gremolata
  • Server med groft brød, en lækker kartoffel- eller rodfrugtmos eller en mos lavet af en bagt stripetti (spaghetti squash)
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vi er vilde med de her kraftfulde simreretter og derfor finder du flere af dem herinde på Majspassion:

Boeuf Daube – provencalsk gryderet med masser af smag

Gullash – opskrift på ekstra lækker ungarsk gullash

Gullash – opskrift på nem og lækker ungarsk gullash

Vegetarisk gryderet med sød kartoffel og grønne linser i cremet kokossauce

Toscansk gryderet med kylling og brune ris

Coq au vin | fransk gryderet med kylling

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments