Græskarkerner med et lille twist
Brug dem som topping i salater eller gryderetter, som snack eller som knas på toppen af dit palæobrød.
Ristede græskarkerner smager bare skønt og jeg har dem altid på lager enten som her, hvor de har fået et dryp mørk balsamico eller helt plain bare ristet i god olivenolie og så fået et drys flagesalt.
Græskarkerner med mørk balsamico
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300 gram græskarkerner (naturel)
- 2 tsk olivenolie
- 2-3 spsk Balsamico eddike (mørk)
- 1 tsk flagesalt
Instruktioner
- Varm olien op på en stor pande ved middel varme
- Fordel græskarkerner på panden og lad dem stege til de bliver gyldne og begynder at poppe – pas på de ikke brænder på!
- Dryp balsamico eddiken over græskarkernerne ved at holde med en finger på åbningen
- Vend det hele godt sammen og sluk for varmen
- Lad græskarkerne køle hele af, giv dem et drys flagesalt
- Opbevar dem på glas med tætsluttende låg
Har du en mørk balsamico på køl, så skulle du prøve at dryppe lidt henover græskarkernerne når de rister på panden – det gir dem lige et ekstra pift.
Selvom de er så super lette og hurtige at lave, laver jeg altid en stor portion som jeg opbevarer i glas med tætsluttende låg. Så står de side om side med mine øvrige toppings og kan på ingen tid løfte en salat op til nye højder.
Måske du også har lyst til at prøve nogle skønne tamari-ristede mandler eller de spicy chilimandler der begge er uundværlige som snack til dine gæster.
Opskriften på ristede græskarkerner kommer herunder…