Grillet aubergine med ost

Nemt og lækker tilbehør…..

Har du en gasgrill eller har du alligevel tændt op i kulgrillen, er det ingen sag at grille nogle grøntsager.

Grillede grøntsager smager skønt både som tilbehør til kylling, fisk og kødretter, men sandelig også som lækkert fyld i dine salater.

Grillet aubergine med ost

Vær den første til at vurdere!
Nemt og lækkert tilbehør til kylling, fisk og kødretter eller som lækkert fyld i dine salater.
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

 • 1 stk aubergine – skåret i 1 cm aflange skiver
 • Lidt olivenolie
 • Evt. 1 tsk krydderiblanding f.eks. Rotisserie Chicken Rub fra @Epicspicenapavalley eller det krydderi, du vil krydre dit kød med
 • Lidt Flagesalt og friskkværnet peber
 • 1 håndfuld friskrevet parmesan eller anden ost du foretrækker
 • 1 spsk frisk rosmarin – fintsnittet

Instruktioner

 • Vær obs på at grilleristen er ordentlig varm, så undgår du at grøntsagerne hænger fast i risten, du du skal vende dem.
 • Læg de penslede aubergineskiver over på den varme grillrist og lad dem ligge et par minutter inden du løfter lidt op i den ene for at tjekke, om de skal vendes. Lad være med at flytte mere end højst nødvendigt på dem, for så ødelægger du de fine grillestriber.
 • Mine fik ca 5 minutter ialt på grillen.
 • Tag dem over på et serveringsfad og krydr med frisk rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber – og riv lidt god parmesan henover.
  TIP: Ser dine aubergineskiver en smule tørre ud efter turen på grillen, kan du sagtens pensle dem med lidt ekstra olie inden du krydrer dem og river osten henover.
 • Få din daglige dosis grønt – bliv inspireret på www.majspassion.dk
  Inde på bloggen finder du et stort udvalg af sunde og lækre retter – og der kommer hver uge flere til.
  Følg mig på Instagram under MAJSPASSION og # mig gerne, hvis du vælger at afprøve mine opskrifter. Det vil jeg blive rigtig glad for.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Vigtige tips til grillede grøntsager….

Det er meget vigtigt, at din grillerist er ordentlig rengjort, så der ikke er gamle rester tilbage.

Derudover er det vigtigt, at grilleristen er ordentlig varm inden du lægger dine grøntsager på den. På den måde undgår du, at de hænger fast, når du skal vende dem.

Pensl med en god olivenolie, der gerne må tilsættes krydderier, der passer til det, som grøntsagerne skal serveres til. I dag skulle jeg bruge grillede auberginer som tilbehør til nogle grillede kyllingebryster. Da jeg krydrer mine kyllingebryster med Rotisserie Chicken Rub, rører jeg olien op med en smule af samme krydderi og pensler aubergineskiverne på begge sider med krydderolien. På den måde, gir et en rød tråd i dine retter.

Ost er bare godt! Altså det er jo helt frivilligt om man vil bruge ekstra kalorier på at rive ost henover sine grillede grøntsager. Men det behøver ikke være ost i store mængder – og det gir altså de grillede grøntsager et ekstra lækkert twist. Du kan fint bruge en parmesan, men også oste der egner sig til gratinering. Riv altid din ost selv. Så undgår du at betale for den kartoffelmel osv der bruges som tilsætning i de færdigrevet ost.

FÅ DIN DAGLIGE DOSIS GRØNT – BLIV INSPIRERET PÅ MAJSPASSION.DK

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments