Fajitas med kylling og peberfrugt, tortillas og ris
Antal 4personer
Ingredients
600gramkylling - bryst skåret i lange strimler eller fillet
Lidtolivenolie til at stege i
2tskrøget eller sød paprika
1tskstødt spidskommen
Lidtchili pulver
Lidtsalt og friskkværnet peber
1-2stkgule løg -eller bananskalotte - skåret i fine både
1storgul peber skåret i strimler
1-2storerøde snackpebre skåret i strimler
3fedhvidløg - fintsnittede
1dåsemajskerner - drænet
Til salaten:
Ca 400gramtilberedte løse ris (hold dem varme)
4stktortillas - lune
1håndfuldfeta
1portionguacamole
3-4stkpadron pebre skåret skiver
LidtGrøn salat
Lidtpadronpebre skåret i tynde ringe
Vinaigrette med friske krydderurter:
0.5dlcitron- eller limesaft
0.5 dlolivenolie af god kvalitet
2spskflydende honning
1spskDijonsennep
½håndfuldfriske blandende krydderurter - fintsnittede(Oregano, timian eller citrontimian)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Har du tid så lad kyllingekødet marinere i olivenolien og krydderier natten over på køl. Har du ikke nået det, så er det helt ok. Kyllingen får en dejlig krydret smag alligevel.
Kog risene efter anvisning på pakningen. Hold dem varme!
Bland kyllingen med olivenolie, krydderier, salt og friskkværnet peber og steg det til det har fået en flot gylden stegskorpe og er gennemstegt. Læg det over på en tallerken.Tip: Du kan også tilberede kyllingen og peberfrugterne i et fad i ovnen eller i airfryer.
I samme pande steges nu peberfrugterne til de er stegt godt af. De sidste stegeminutter tilsættes løg og hvidløg og til sidst de løse majs.
Læg kyllingen tilbage i panden og vend det hele godt rundt.
Lav vinaigretten ved at piske sennep og citronsaft sammen og herefter tilføje olivenolie i en tynd stråle imens der stadig piskes. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt de fintsnittede krydderurter.
Lun tortillas i ovnen
Sådan samles fajitas kylling og peberfrugt bowl
Tag et stort serveringsfad og fordel de varme ris i bunden og top med fajitas kylling og peberfrugter.
Fordel de sprøde grønne salatblade henover sammen med padronpebre, feta og til sidst dryppes den friske vinaigrette heover hele salaten.