Middelhavsmagi med en nem og lækker kyllingegryde med kartofler og spinat.
Oplev Middelhavsmagi med denne nemme og alligevel lækre gryderet med saftig kylling, små kartofler, spinat og soltørrede tomater. Alt er lavet i en og samme gryde i en cremet sauce, der får den smukke farve af de varme krydderier som gurkemeje, spidskommen og sød paprika.
Middelhavsmagi med kylling, kartofler og spinat i cremet sauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst (Du kan erstatte dem med kyllingefilet eller kyllingelår)
- Lidt olivenolie og/eller smør til at stege i
- 2 stk bananskalotteløg – fintsnittede (Kan erstattes af 2 alm gule løg)
- 2 fed hvidløg – fintsnittede
- 500 gram små kartofler skåret i halve
- ½ glas soltørrede tomater – groftsnittede
- 2 håndfulde frisk spinat – grundigt skyllet og slynget fri for vand
- Ca 3 dl grøntsagsbouillon (kogende vand plus terning) (Tip: Start med at tilsætte halvdelen af væden og tilsæt resten om nødvendigt.)
- 3 dl Fløde – Madlavningsfløde eller Piskefløde
- ½ tsk Stødt spidskommen
- 1-2 tsk sød paprika
- 1 spsk gurkemeje
- Evt 1 nip chilipulver eller cayennepeber
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- Lidt friskrevet parmesan til at smage saucen til med
- Lidt persille – fintsnittet som drys på den færdige ret
Instruktioner
- Start med at brune kyllingebrysterne i lidt olie. De må gerne få lidt stegeskorpe på begge sider. Læg dem over på en tallerken, når de er brunede – de skal ikke være gennemstegte.
- Hæld lidt mere olie på panden og sauter nu løg og hvidløg til de er gennemsigtige (du skal endelig ikke fjerne stegerester fra kyllingen – der sidder masser af smag i)
- Tilsæt de små halverede kartofler sammen med krydderierne og de soltørrede tomater og steg det hele nogle minutter.
- Tilsæt bouillon og (madlavnings)fløden – og hold evt. lidt bouillon tilbage, så du senere kan justere saucens konsistens. Lad det koge op et par minutter og tilsæt så den godt skyllede spinat og lad bladene falde lidt sammen.
- Riv lidt parmesan ned i saucen. Læg kyllingebrysterne tilbage i panden og smag på sauce, om der skal lidt ekstra krydderier til.
- Læg låg på eller dæk med staniol og lad retten simre i 15-20 minutter til kartoflerne og kyllingerne er møre (lav evt et lille snit i det største kyllingebryst og tjek om kødet er hvidt – ellers giv det lidt mere).
- Smag til en sidste gang med flagesalt og friskkværnet peber – drys med frisk timian, der passer perfekt til kartofler.Server med en stor blandet salat evt med rester af den friske spinat og stil gerne en humpel parmesan og et rivejern med ind på bordet, så familien selv kan rive lidt ost henover.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Tip til opskriften
Til denne kyllingegryde, bruger jeg hele kyllingebryst, men du kan sagtens bruge kyllingelår eller inderfilet, hvis du foretrækker det. Husk blot at stege kyllingen godt af, så den får lidt stegeskorpe. Det gælder især, hvis du bruger kylling med skind på.
Jeg vælger små kartofler, der alligevel halveres. På den måde, sikrer jeg, at kartoflerne er møre på samme tid, som kyllingen er gennemstegt. Har du andre rodfrugter end kartofler liggende i grøntsagsskuffen, så kan du sagtens snitte dem i fine tern og tilsætte dem og riste dem ganske kort sammen med kartoflerne.
Spiser du LCHF eller vil du gerne spare på kulhydraterne, så kan du sagtens udskifte kartoflerne med søde kartofler. Du snitter dem blot i grove tern, der så steges lidt lige som, hvis det havde været alm kartofler.
Kan du li, hvad du ser…?
Hvis du også er vild med kylling, så er du havnet det helt rigtige sted!
Kylling er efterhånden blevet vores primære proteinkilde og især de her retter, hvor alt kan laves i en og samme gryde, passer os rigtig godt i hverdagene. De er hurtige og nemme at lave, de kan varieres alt efter, hvilke grøntsager, der lige ligger i grøntsagsskuffen og så smager de bare dejligt.
Se lige her – og lad dig friste:
Pasta Alfredo med fettuccine og saftig kyllingebryst
Kylling i cremet sauce med kokosmælk og masser af grønt
Club sandwich salat – salat med kylling, bacon og avocado
Thaisuppe – lækker opskrift med kokosmælk, risnudler og kylling
Kylling i fad med kartofler og grønt
Kylling med porre/bacon topping – onepot kyllingepande
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!