Opskrift på Club sandwich salat med kylling, bacon og avocado
Du kender sikkert en club sandwich og her får du den så i form af en virkelig lækker måltidssalat med saftig kylling, sprød bacon og avocado. Traditionelt serveres en club sandwich med karrydressing, men den har jeg skiftet ud med en, efter min mening, mere delikat honning-dijondressing, der både er super nem at lave og som bare passer perfekt til kyllingen.

Club sandwich salat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 1 pakke bacon – ca 250 gram
- Evt lidt olivenolie til at stege kyllingen i
- 2 stk hjertesalat
- 2 håndfulde cherrytomater skåret i halve
- 1 stor moden avocado skåret i tynde både
- ½ dåse majs
- Lidt salt og friskkværnet peber
Lynsyltede rødløg:
- 1 stort rødløg – skåret i papirstynde skiver
- ½ stk citron – saften heraf
- 1 tsk honning eller sukker
Honning-Dijondressing:
- 2 spsk honning – jeg bruger flydende honning
- 2 tsk grov sennep – jeg bruger Dijon
- 2 spsk god olivenolie
- 3 spsk æblecidereddike
- 2 fed hvidløg – knuste
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Instruktioner
- Steg bacon sprød og gylden på en varm pande uden fedtstof. Læg dem herefter over på et styke køkkenpapir.Panden skal IKKE vaskes af!
- Steg kyllingebrysterne i baconfedtet – tilføj evt lidt olivenolie, hvis der ikke er stegerester nok.Skal det gå hurtigt, kan du skære kyllingebrysterne midt igennem, så de bliver flade.
- Skyl hjertesalaten og snit bladene igennem på langs og læg dem i bunden af salatskålen.Skær de stegte kyllingebryster i skiver og fordel dem over salaten.Fordel de halverede cherrytomater og majskorn over salaten.Skær avocadoen i tynde både og fordel også dem over salaten.Fordel lidt af de lynsyltede rødløg over salaten og server resten i en skål ved siden af.Dryp salaten med honning-dijondressingen lige før servering.Brug for ekstra mæthed, så server f.eks. brødcroutoner eller et lækkert madbrød ved siden af.
Sådan laver du lynsyltede rødløg:
- Rør honning og citronsaft sammen, snit rødløg i papirstynde skiver og vend dem godt rundt i citron/honningblandingen. Masser gerne med fingrene, så er løgene klar på under et minut.
Sådan laver du honning-dijondressingen:
- Alle ingredienserne røres sammen og smages til med salt og friskkværnet peber. Ønskes en tyndere dressing, kan du tilføje enten lidt koldt vand eller lidt ekstra olivenolie og æblecidereddike.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift

Tip til opskriften
Jeg bruger enten hjertesalat eller romainesalat, fordi de har den her skønne sprødhed, og så har jeg tilføjet lidt lynsyltede rødløg. Du kan også bruge friske rødløg, men de har en lidt gennemtrængende smag, der godt kan virke lidt for meget i netop den her salat.
De lynsyltede rødløg er virkelig lynhurtigt lavet og du skal kun bruge lidt citronsaft rørt op med enten sukker eller honning. Her vender du rødløg skåret i papirstynde skiver rundt og i løbet af to minutter er de lynsyltede rødløg klar. Så glem alt om eddike osv. Du vil komme til at elske dem i dine salater og sandwich.
Lækkert brød er altid dejligt og til club sandwich salat, kan du både bruge brødcroutoner eller bage rustikke italienske brød med sprød skorpe og store lufthuller.


Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!
