Sliders | Miniburger med spicy pulled chicken og bacon

Små fine burgers med briocheboller og med lækkert fyld lige efter din smag.

Oplagt er naturligvis den klassiske hakkedreng, men jeg er nu rigtig vild med en anden version – den med kylling.

Når jeg bruger kylling i burgers, bruger jeg altid pulled chicken. Det smager så meget bedre og er nemt at variere i smagen alt efter hvilke krydderier der tilsættes. Jeg foretrækker pulled chicken ret spicy mens mine drenge er vilde med BBQ-smag. Begge dele fungerer fint i burgers eller som her, i sliders.

Når der skal laves sliders til flere personer, er udfordringen altid at holde de små sliders varme. Laves de uden salat og avocado er det lettest lave lave dem klar og stille dem tæt sammen i en bradepande der holdes varm i ovnen.

Men den metode fungerer ikke, når vi putter grønt i sliders – og det gør vi altid. Derfor laver jeg dem altid som byg-selv-burgers. Det er lettest, hvis alt tilbehør laves klar på forhånd og stilles på bordet i små skåle. Når alle mand er bænket omkring bordet, varmes de små briocheboller i ovnen. Stil dem gerne i en bradepande og dæk efterfølgende de varme boller med et rent viskestykke, så de holder sig varme.

Så er det bare om at bygge sin helt egen slider – og nyde den!

Nedenfor får du forslag til fyld i sliders og link til lækkert tilbehør.

Det bruger vi:

  • Brioche boller f.eks. hjemmebagte eller også købte af god kvalitet
  • Crisp salat eller iceberg
  • Pulled chicken, små hakkebøffer af enten okse- eller plantefars eller pulled pork
  • Sprødstegt bacon eller parmaskinke
  • Lynsyltede rødløg
  • Guacamole og/eller avocado skåret i skiver
  • Burgerdressing f.eks. Big-Mac dressing
  • Rød cheddar i skiver eller smeltet
  • Evt Sød chilisauce
  • Evt Avocadomayo

Er du vild med lækre burgers, så vil du måske også være interesseret i nogle af mine andre opskrifter som f.eks. den her burger med pulled pork, burger med grillbøf og ølglasserede rødløg  eller hvad en lækker veggie burger. Du kan også prøve mine burgers med laks f.eks. lakseburger med koldrøget laks eller burger med varmrøget laks. Ja jeg ved det godt – svært at vælge, ikke?

Rigtig god fornøjelse!

Kh Maj

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments