Pebernødder med et twist….
Dengang børnene var små, blev der bagt RIGTIG mange pebernødder og lige som med brunkager og vaniljekranse, forsvandt de som dug for solen. Haps, haps og så var bøtten tom – igen.
Pebernødder
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 125 gram blødt smør
- 125 gram rørsukker
- ½ dl piskefløde
- ca 275 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk friskkværnet sort peber (Har du hvid peber, så kan du fint bruge det)
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 lille økologisk appelsin – kun den yderste skal (fintrevet)
Instruktioner
- Rør smør og sukker godt sammen og rør herefter piskefløden ind i dejen.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og vend dem i smørblandingen. Herefter tilsættes den friskrevene appelsinskal og alt æltes ganske kort til en ensartet, samlet og fast masse.
- Del dejen i nogle stykker og tril dem til lange pølser. Med en kniv skæres ensartede stykker på ca 1 cm, der trilles til pebernødder.Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 175° varmluft i ca 8 min (hold godt øje så de ikke bliver for mørke – ovne varmer forskelligt)Obs. Imens pebernødderne er varme, er de stadig bløde. De skal ud af ovnen, når de er gyldne.
- Lad pebernødderne køle helt af på en bagerist.
- Opbevar pebernødderne i fine glas eller kagedåser med tætsluttende låg.
- Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.
Nu er ungerne voksne og så er der kommet et par børnebørn til (jubiii) og det er jo helt fantastisk igen at stå i køkkenet og bage pebernødder med et forventningsfuldt barn – og ja, man kan sagtens bage i prinsessekjole 😉
Men vi synes, at den klassiske opskrift på pebernødder trængte til en lille update. Et lille twist uden at pille alt for meget ved den klassiske opskrift. Det nye blev, at vi erstattede æg med piskefløde og så blev der tilsat lidt dejlig orangesmag. Det gir efter vores mening, de allerbedste peberkager!
Vil du se mere….?
Er du også glad for det “julede køkken”, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre julede opskrifter. Du finder dem under fanen med opskrift for ÅRETS HØJTIDER, men her kommer lige et par direkte links, du måske kan afprøve:
Risengrød – opskrift med kanelsukker og smørklat
Juleboller – opskrift med kardemomme, rosiner og sukat
Brændte mandler – nem opskrift på julesnack
Chia a la mande I chiagrød i en juleversion