3dlpiskefløde(Du kan erstatte piskefløden med madlavningsfløde)
3dlstærk oksebouillon (vand plus oksebouillontern)
salt(tilsmagning)
peber(tilsmagning)
½dlpersille (som drys på den færdige ret)
Evt. 1spskcreme fraiche (tilsmagning, kan udelades)
Evt 2tskgrov sennep(tilsmagning, kan udelades)
Kartoffelmos:
1kgkartofler der egner sig til mos
50gsmør
Evt 1dlmælk
salt(tilsmagning)
peber(tilsmagning)
Karamelliserede perleløg (kan udelades)
1posefrosne perleløg
1spsksmør
3spsksukker
Tilberedning
Forberedelse:
Skær kødet i mundrette stykker og bacon i tern
600 g skært oksekød, 150 g bacon
Rens champignoner og skær dem i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
250 g champignoner
Snit løg og hvidløg fint.
1 stort løg, 2 fed hvidløg
Hak persillen fint.
1/2 dl persille
Tilberedning:
Steg bacontern gyldne i en stegegryde - læg dem over på et stykke køkkenpapir.
I samme stegegryde brunes champignoner i stegeresterne fra bacon. De skal gerne ristes godt af, så de får en fin gylden stegeskorpe og har smidt væden.
Sænk varmen og tilføj løg og hvidløg, der steges med til løgene er klare. Læg det over på en tallerken.
Smelt en kombination af smør og olivenolie og når det bruser, brunes kødet lidt ad gangen, så temperaturen hele tiden er høj. Når kødet har stegeskorpe drysses det med hvedemel.
2-3 spsk hvedemel
Krydr med tomatkoncentrat og paprika, der gerne lige skal varmes godt op inden du hælder bacon/løgblandingen tilbage i stegegryden.
Tilføj nu den kraftige oksebouillon og fløden, læg låg på og sænk varmen, så retten blot simrer. Alt efter hvilken slags oksekød du bruger skal retten simre mellem 40 og 90 minutter.
3 dl stærk oksebouillon, 3 dl piskefløde
Lav imens tilbehøret klar:
Kartoffelmos:
Kog kartoflerne UDEN salt i vandet til de er helt møre. Dræn vandet fra og damp dem godt. Mos dem med stamper eller lignende sammen med lidt smør og mælk til mosen er luftig og fløjlsblød.Smag kartoffelmosen til med salt og friskkværnet peber.
1 kg kartofler der egner sig til mos, 50 g smør, Evt 1 dl mælk, salt, peber
Karamelliserede perleløg:
Smelt smørret i en lille pande og steg perleløgene heri til de får en fin gylden overflade.Drys sukker henover og vend det rundt, så perleløgene er dækket i sukker.Lad det stege indtil sukkeret karamelliserer.
Når kødet er smørmørt, smages retten til en sidste gang med salt og friskkværnet peber.Ønsker du en mere klassisk udgave af opskriften, smages den til med lidt creme fraiche og groft sennep.