Bagte auberginer med fyld og ostegratinering

I dag tager vi en tur til det græske og laver fyldte auberginer. Det er nemlig ved at være længe siden, at jeg har lavet opskrifter med auberginer – og det er da en skam, for de smager fantastisk!

Bagte auberginer med fyld og ostegratinering

Vær den første til at vurdere!
Nem og lækker opskrift, hvor du kan variere mellem lam, oksekød, kylling og plantefars.
Server med grøn salat og store solmodne tomater.
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 2 små auberginer ca 600 gram (Alternativt 1 stk stor – samme vægt)
  • 400 gram hakket lammekød (Alternativt kan du bruge: Oksekød, kylling eller plantefars)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk bananskalotte eller alm gule løg – fintsnittede
  • 3-4 fed hvidløg – skåret i tynde strimler
  • 2 stk godt modne tomater – grofthakkede (Tip: Er tomaterne meget vandede, så brug kun den faste del.)
  • ½ dl fløde (Du kan også bruge madlavningsfløde)
  • 3 store kviste frisk rosmarin – groftsnittede
  • 4 kviste frisk timian – kun bladene
  • Lidt salt, friskkværnet peber, Piment D'espelette chili og
  • 1 håndfuld friskrevet ost f.eks. Parmesan
  • Lidt bredbladet eller andet grønt som drys på den færdige ret
  • Evt lidt creme fraiche 18 eller 38%

Tilbehør: Server gerne med en enkel grøn salat med solmodne tomater

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader – varmluft
  • Varm lidt olivenolie op i en pande og sauter løg og hvidløg til løgene er klare. Skub dem lidt ud til siden og tilføj det hakkede kød. Steg det nogle minutter og tilsæt herefter krydderier og de friske krydderurter.
    Sænk varmen og lad det simre.
  • Skær auberginerne i halve og udhul dem. Auberginekødet hakkes groft og tilsættes kødsaucen. Vend det hele grundigt og lad det stege med nogle minutter.
  • Tilsæt piskefløden og de grofthakkede tomater og lad det simre et par minutter.
  • Smag til og juster med salt, friskkværnet peber og evt ekstra krydderier.
  • Læg de udhulede auberginer over i et smurt ildfast fad og fordel fyldet i dem og riv osten henover.
    Bag dem i ca 20-25 minutter alt efter deres størrelse. Pas på osten ikke brænder på – blir den for mørk, lægges et stykke staniol henover.
  • Drys lidt bredbladet persille henover de færdigbagte auberginer og server evt med lidt creme fraiche i en skål ved siden af samt en enkel grøn salat med solmodne tomater.
  • Rigtig god fornøjelse – og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig ajour med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

I dag brugte jeg hakket lammekød, men du kan naturligvis bruge både oksekød, kyllingekød eller gå vegetarisk med enten bønner eller plantefars. Vi er bare vilde med lammekød, hvis altså det er danske lam, der har græsset ved Vesterhavet. Her er der absolut ingen fare for “uld-i-mund”!

Vild med græsk mad….?

Er du også vild med mad fra Middelhavet? Så vil du helt sikkert blive glad for mine andre Middelhavsinspirerede opskrifter. Du får her nogle direkte links til nogle af mine græske opskrifter – måske du får lyst til at afprøve dem:

Græskinspirerede auberginer med lam

Stifado – græsk gryderet med oksekød

Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa

Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki

Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade

Græsk kyllingefad – sund og lækker aftensmad

Fyldte auberginer

Bagte oliven

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments