2småauberginer ca 600 gram(Alternativt 1 stk stor - samme vægt)
400gramhakket lammekød (Alternativt kan du bruge: Oksekød, kylling eller plantefars)
2spskolivenolie
2stkbananskalotte eller alm gule løg - fintsnittede
3-4fedhvidløg - skåret i tynde strimler
2stkgodt modne tomater - grofthakkede(Tip: Er tomaterne meget vandede, så brug kun den faste del.)
½dlfløde(Du kan også bruge madlavningsfløde)
3store kvistefrisk rosmarin - groftsnittede
4kvistefrisk timian - kun bladene
Lidtsalt, friskkværnet peber, Piment D'espelette chili og
1håndfuldfriskrevet ost f.eks. Parmesan
Lidtbredbladet eller andet grønt som drys på den færdige ret
Evt lidtcreme fraiche 18 eller 38%
Tilbehør: Server gerne med en enkel grøn salat med solmodne tomater
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader - varmluft
Varm lidt olivenolie op i en pande og sauter løg og hvidløg til løgene er klare. Skub dem lidt ud til siden og tilføj det hakkede kød. Steg det nogle minutter og tilsæt herefter krydderier og de friske krydderurter.Sænk varmen og lad det simre.
Skær auberginerne i halve og udhul dem. Auberginekødet hakkes groft og tilsættes kødsaucen. Vend det hele grundigt og lad det stege med nogle minutter.
Tilsæt piskefløden og de grofthakkede tomater og lad det simre et par minutter.
Smag til og juster med salt, friskkværnet peber og evt ekstra krydderier.
Læg de udhulede auberginer over i et smurt ildfast fad og fordel fyldet i dem og riv osten henover.Bag dem i ca 20-25 minutter alt efter deres størrelse. Pas på osten ikke brænder på - blir den for mørk, lægges et stykke staniol henover.
Drys lidt bredbladet persille henover de færdigbagte auberginer og server evt med lidt creme fraiche i en skål ved siden af samt en enkel grøn salat med solmodne tomater.
Rigtig god fornøjelse - og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig ajour med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion