I dag tager vi en tur til det græske og laver fyldte auberginer. Det er nemlig ved at være længe siden, at jeg har lavet opskrifter med auberginer – og det er da en skam, for de smager fantastisk!
Bagte auberginer med fyld og ostegratinering
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 små auberginer ca 600 gram (Alternativt 1 stk stor – samme vægt)
- 400 gram hakket lammekød (Alternativt kan du bruge: Oksekød, kylling eller plantefars)
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk bananskalotte eller alm gule løg – fintsnittede
- 3-4 fed hvidløg – skåret i tynde strimler
- 2 stk godt modne tomater – grofthakkede (Tip: Er tomaterne meget vandede, så brug kun den faste del.)
- ½ dl fløde (Du kan også bruge madlavningsfløde)
- 3 store kviste frisk rosmarin – groftsnittede
- 4 kviste frisk timian – kun bladene
- Lidt salt, friskkværnet peber, Piment D'espelette chili og
- 1 håndfuld friskrevet ost f.eks. Parmesan
- Lidt bredbladet eller andet grønt som drys på den færdige ret
- Evt lidt creme fraiche 18 eller 38%
Tilbehør: Server gerne med en enkel grøn salat med solmodne tomater
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader – varmluft
- Varm lidt olivenolie op i en pande og sauter løg og hvidløg til løgene er klare. Skub dem lidt ud til siden og tilføj det hakkede kød. Steg det nogle minutter og tilsæt herefter krydderier og de friske krydderurter.Sænk varmen og lad det simre.
- Skær auberginerne i halve og udhul dem. Auberginekødet hakkes groft og tilsættes kødsaucen. Vend det hele grundigt og lad det stege med nogle minutter.
- Tilsæt piskefløden og de grofthakkede tomater og lad det simre et par minutter.
- Smag til og juster med salt, friskkværnet peber og evt ekstra krydderier.
- Læg de udhulede auberginer over i et smurt ildfast fad og fordel fyldet i dem og riv osten henover.Bag dem i ca 20-25 minutter alt efter deres størrelse. Pas på osten ikke brænder på – blir den for mørk, lægges et stykke staniol henover.
- Drys lidt bredbladet persille henover de færdigbagte auberginer og server evt med lidt creme fraiche i en skål ved siden af samt en enkel grøn salat med solmodne tomater.
- Rigtig god fornøjelse – og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig ajour med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion
I dag brugte jeg hakket lammekød, men du kan naturligvis bruge både oksekød, kyllingekød eller gå vegetarisk med enten bønner eller plantefars. Vi er bare vilde med lammekød, hvis altså det er danske lam, der har græsset ved Vesterhavet. Her er der absolut ingen fare for “uld-i-mund”!
Vild med græsk mad….?
Er du også vild med mad fra Middelhavet? Så vil du helt sikkert blive glad for mine andre Middelhavsinspirerede opskrifter. Du får her nogle direkte links til nogle af mine græske opskrifter – måske du får lyst til at afprøve dem:
Græskinspirerede auberginer med lam
Stifado – græsk gryderet med oksekød
Græsk kylling med risoni, feta og tomatsalsa
Tzatziki – Nem og lækker opskrift på græsk tzatziki
Græsk kylling – helstegt kylling med souvlaki marinade